De gevaren van lachgas

De gevaren van lachgas

Veel jongeren zijn wel eens in aanraking gekomen met enige vorm van lachgas. Voor de een is het eenmalig en heel onschuldig, voor de ander wordt het een verslaving en zorgt het voor verlamming.

Lachgas zit in patronen. Via een slagroomspuit wordt het gas uit het patroon meestal in een ballon gespoten. Gebruikers ademen het gas in via de ballon. Hierbij krijg je een tekort aan zuurstofaanvoer naar je hersenen. Dit kan zorgen voor vervelende klachten of uiteindelijk zelfs verlamming.

Afgelopen week stonden Amsterdamse vrijwilligers van stichting ‘geen drugs, wel leven’ in het centrum van Spakenburg. Dit doen ze om jongeren te informeren over het gebruik van drugs en lachgas. “Veel mensen denken dat het gebruik van drugs maar normaal is omdat het mag in Nederland, maar dat zou niet zo moeten zijn”. Elke week staan ze op een andere plek, en deze week was Spakenburg aan de beurt. Spakenburg is niet specifiek een plek waar mega veel wordt gebruikt, maar drugsincidenten zijn wel terug te vinden bij een beetje research. 

Deze week sprak ik met Gerbrig Deinum. Zij is vrijwilliger bij stichting Geen drugs, wel leven. Ik vroeg haar wat er gebeurd bij gebruik van lachgas en waarom ze in Spakenburg te vinden waren. 

Beluister het interview hier:

https://soundcloud.com/jason-glas/jason-glas-interview-lachgas/s-OlPG1n1UZ24?si=343e404bf1434637a1ba3b1ea5c096cb

Over de auteur

Jason Glas

Student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Vooral sportliefhebber, maar maakt ook graag items over andere zaken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.