Gemeente Amersfoort bereid zich voor op Festivalstad

Gemeente Amersfoort bereid zich voor op Festivalstad

Na een pauze van twee jaar lijkt het erop dat gemeente Amersfoort plannen maakt voor verschillende festivals. Of die festivals er echt gaan komen is nu nog onduidelijk. Wethouder Willem-Jan Stegeman en festivalliefhebber Noortje zijn positief over de plannen.

Liefde voor festivals

Twee jaar lang geen festivals, festivalliefhebber Noortje is blij dat de poorten van de festivals weer open zijn. Ze heeft afgelopen periode dus ook volop genoten op het Amsterdam Dance Event (ADE). Liefde voor festivals heeft Noortje al een tijd, zo was ze op haar achttiende naar Pukkelpop geweest en heeft ze dat jaar erna opnieuw kaartjes gekocht. Nu ze in Amersfoort ook plannen hebben om het dak eraf te blazen kan Noortje niet wachten. Into The Woods, het Amersfoortse festival heeft zij nog nooit bezocht, maar benieuwd is ze zeker.

Festivals en coronamaatregelen

Wethouder Willem-Jan Stageman sluit zich aan: “Er zit nog steeds een heleboel energie in de stad Amersfoort.” Ondanks dat de impact van festivals op coronabesmettingen wellicht groots kunnen zijn, blijft de wethouder positief. Noortje maakt zich ook geen zorgen over de veiligheid van zo’n festival: “Ik denk dat in het openbaar vervoer het gevaar veel groter is. Daar weet je niet of iemand gevaccineerd is, op die festivals wordt dit allemaal gecontroleerd.”

Onzekerheid

Of de festivals echt door gaan is nog niet bekend. Into The Woods is dit jaar gevallen op zestien oktober, helaas zal Noortje dus nog een jaartje moeten wachten voordat ze haar tickets voor het Amersfoortse festival kan bemachtigen.

Luister hier naar het hele interview met Noortje

https://soundcloud.com/merelzoomers/interview-festival-amersfoort-mixdown?si=d9db4e41e7284251a30de3f7cc05c4cc

Over de auteur

Merel Zoomers

Merel Zoomers is een student aan de Hogeschool Utrecht. Als journalist schrijft Merel voor Amersfoort-Noord Nieuws. Iedere week houdt zij interviews met interessante mensen. Merel stort zich op onderzoek. Van een klein onderwerp kan zij een succesvol verhaal maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *