Inbraak bij Zwembad Hoogland

Inbraak bij Zwembad Hoogland

Foto: gemaakt door Marc Mijnlieff

In de nacht van vrijdag 15 oktober is er ingebroken in Zwembad Hoogland (Sportpark Langenoord). Het zwembad is inmiddels weer open, maar de daders zijn nog altijd niet gevonden. Er is al eerder geprobeerd in te breken in dit dorpszwembad en deze keer was het raak.

Nog geen aanwijzingen

Gemeten vanaf januari 2021 is er één poging en één ’geslaagde’ inbraak geweest bij Zwembad Hoogland. ‘’Niet zulke schokkende cijfers’’, aldus Hans Meuleman, woordvoerder van Politie Midden Nederland. ‘’Er zijn nog geen verdachten in beeld’’, volgens Meuleman. Er zijn tot op heden ook nog geen sporen en aanwijzingen gevonden of passanten die iets hebben gezien.

Motief

Het motief van de daders is ook nog niet duidelijk. De daders zijn via de achterkant van het gebouw naar binnen gegaan door gereedschap te gebruiken en daarmee de achterdeur en het glaswerk in te slaan. ‘’Er is geen sprake van een gelegenheidsinbraak’’, zegt Hans Meuleman, wat betekent dat deze inbraak van te voren is ‘ingepland’/voorbedacht. De daders hebben er niet heel goed over nagedacht, want ze zijn met lege handen teruggekeerd. Er is uiteindelijk niets gestolen.

Oproep

Heeft u in de nacht van 15 op 16 oktober iets verdacht gezien rondom Sportpark Langenoord of informatie over deze inbraak, bel dan naar 0900-8844 en help daarmee de politie om deze daders een koude douche te geven.

https://soundcloud.com/marc-mijnlieff/marc-mijnlieff-interview-politie-inbraak-zwembad-hoogland/s-RXUf45XjQ03?si=a4abd269f667455c8f175bc416b759fd

Over de auteur

Marc Mijnlieff

Marc Mijnlieff (18 jaar) is journalist van KeiNieuws. Ik ben geïnteresseerd in sport, politiek en misdaad. Deze keientrekker woont in Nieuwland en zal jullie van veel interessant nieuws voorzien over onze mooie gemeente Amersfoort.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.