Amersfoortse voetbalclubs moeten fuseren volgens onderzoeksbureau Kragten.

Amersfoortse voetbalclubs moeten fuseren volgens onderzoeksbureau Kragten.

Amersfoortse voetbalclubs zullen volgens onderzoeksbureau Kragten moeten fuseren om ruimte te creëren voor andere sportaccommodaties. Vooral de clubs KVVA, De Posthoorn en HVC komen naar voren in het onderzoek.

Er is een tekort aan ruimte in Amersfoort voor alle gewilde sportaccommodaties en daarom is het van belang dat de ruimtes goed worden benut. Volgens het onderzoek blijkt dat er vooral veel ruimte te winnen valt bij de drie eerder genoemde voetbalclubs. Het meest gewenste scenario volgens het onderzoek is als de voetbalclubs samen gaan in het Soesterkwartier, hierdoor zal er ruimte komen op Sportpark Zielhorst.

Sportpark Zielhorst

Op Sportpark Zielhorst zijn nu 2 voetbalclubs gevestigd, dit zijn Cobu Boys en HVC. Naast de voetbalclubs zijn er ook nog een wielerbaan en een handbalclub gevestigd op het sportpark. Er wordt nagedacht over een nieuw mountainbikeparcours, als HVC het sportpark verlaat. Verder wordt er ook nog nagedacht over een indoorhal met drie zaaldelen, dat zal dan 8 miljoen euro gaan kosten.

Reacties voetbalclubs

De voetbalclubs zijn het niet eens met de plannen en willen hun eigen club behouden. Alle drie de clubleiders geven aan dat een voetbalclub veel meer is dan een stukje gras en een kantine, er zijn mensen met veel emoties voor hun club. De drie clubs willen wel de dialoog samen aangaan, want ze vinden dat ze met elkaar moeten praten en niet over elkaar.

Over de auteur

Bas van den Brink

Hey, ik ben Bas van den Brink, 18 jaar oud en ben geboren en getogen in Amersfoort. Ik woon al mijn hele leven in de wijk Vathorst en ben dus zeer op de hoogte wat er zich afspeelt in Amersfoort-Noord. Ik doe nu de studie Journalistiek in Utrecht en maak artikelen voor het Amersfoort-Noord nieuws. Mijn interesses liggen vooral bij sport, ik volg de sporten: voetbal, wielrennen, formule 1 en handbal. Naast sport vind ik de geschiedenis van Europa en politiek ook heel interessant.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.