Hoe vierde Nijkerk Sinterklaas?

Hoe vierde Nijkerk Sinterklaas?

Ieder jaar viert Nederland de komst van Sinterklaas. Zo ook dit jaar in Nijkerk. Toch is de hele viering rondom het Sinterklaasfeest veranderd. De kinderen mochten ook dit jaar niet te dicht bij elkaar komen door het coronavirus. Verslaggever Romy Duitscher, zelf inwoner van Nijkerk ging de straat op.

 

Een druk weekend

Zondag 5 december was natuurlijk de avond om het jaarlijkse kinderfeest te vieren. Maar sommige waren er al erg vroeg bij. Zoals Tessa en Mart, twee tieners uit het dorp. “We begonnen op vrijdag avond, een themafeestje. We speelden het Sinterklaasspel, dus cadeautjes regelen en een gezellige avond hebben.” Mart vertelt verder: “Zaterdag avond ben ik met een groepje vrienden gaan zitten en toen hadden we gedichten voor elkaar gemaakt, daar hebben we heel hard om moeten lachen met een niet-te-drinken marsepein drankje. Zondag heb ik het met mijn gezin gevierd.”

En de besmettingen dan?

Mart vond het dit jaar niet veel anders als voorheen: “Ja we hielden wel rekening, we zouden eerst het feest met nog een vriendengroep gaan vieren, maar dat is niet doorgegaan. Of het nou door corona kwam of dat we er geen zin meer in hadden, het zal ergens in het midden liggen.” Tessa wist ook goed Sinterklaas te vieren ondanks corona: “Met vrienden heb ik wel gekeken om niet al te veel mensen uit te nodigen. Ik denk sowieso niet dat ik een heel groot feest leuk zou vinden. Dit feest hoef je niet met dertig man te vieren.”

Grote groepen

“Wanneer mensen gelukkig worden van Sinterklaas heel groots te vieren moeten zij dat doen. Ik heb er niet voor gekozen, want ik heb niet zoveel zin om besmet te raken.” Stelt Tessa.

Over de auteur

Merel Zoomers

Merel Zoomers is een student aan de Hogeschool Utrecht. Als journalist schrijft Merel voor Amersfoort-Noord Nieuws. Iedere week houdt zij interviews met interessante mensen. Merel stort zich op onderzoek. Van een klein onderwerp kan zij een succesvol verhaal maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.