Feesten zonder coronaregels in Berlijn: deze Amersfoortse jongeren deden het

Feesten zonder coronaregels in Berlijn: deze Amersfoortse jongeren deden het

Feesten was nog nooit zo gewild als in deze barre coronatijd

AMERSFOORT – Niet elk land heeft dezelfde maatregelen getroffen tegen het coronavirus en daar plukken veel jongeren nu de vruchten van. Met een beetje geluk kwamen tweelingzussen Bo (20) en Loes (20) op het idee om te gaan feesten in Berlijn, precies toen hier in Nederland de avondlockdown werd aangekondigd.

Twee weken geleden kregen Bo en Loes het idee om een weekendje weg te gaan met z’n tweeën. Toen een verre vliegreis naar de zon niet het handigste leek, zijn ze toch maar gegaan voor een weekendje Berlijn. Naar aanleiding van de aankondiging van de nieuwe maatregelen, twijfelde de tweeling nog of alles wel door zou gaan, maar ze zouden sowieso naar Berlijn gaan.

De tweeling houdt wel van een alcoholisch drankje en dat mondde in uitgaansstad Berlijn al gauw uit in een drankfestijn. Hoewel de Nederlandse regering had geadviseerd om niet naar feestjes te gaan, zegt de tweeling zeker geen spijt te hebben van hun actie: “We zijn zo jong nog, dus we willen wel een beetje kunnen leven. En als dat in Duitsland kan, dan is dat prima. Daar zijn we gewoon legaal bezig.”

Laatst heeft de tweeling ook een feestje georganiseerd in ons land. Waarom? Omdat de tweeling gewoon heel erg houdt van feestjes. En hoewel het eigenlijk illegaal is in Nederland, mede doordat er meer bezoekers zijn dan officieel mag, lijkt er voor de zusjes geen vuiltje aan de horizon. “De mensen die we uitnodigen, mogen zelf kiezen of ze wel of niet meegaan. En eigenlijk zien we deze mensen elke week. We zijn altijd met dezelfde mensen.”

De besmettingscijfers in Nederland zijn hoger dan ooit. Afgelopen week zijn er vanwege de opkomende Omicronvariant meerdere besmettingsrecords gebroken. Afgerond heeft 89% van de bevolking al minstens één spuit in hun arm gekregen, 86% heeft ook al zijn tweede vaccinatie gekregen en ruim 38% van de bevolking heeft zelfs al een boosterprik gehaald.

Verslaggever Marjan Voskuilen ging langs bij de twee feestvarkens. Beluister het interview door op de audiobubbel hieronder te klikken.

[embed]http://soundcloud.com/carlo-pieters-244734798/feest-zonder-eind/s-k1jEGPzF5KX?si=ea067c1468744826865da21c19d58be4&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

Over de auteur

Thijmen Sies

Ik ben Thijmen Sies, redacteur bij SVJ Media. Van jongs af aan heb ik al een passie voor woorden en tekst. Ik las elke dag, waar het maar kon en wanneer ik er ook maar tijd voor had. Daar is mijn liefde voor schrijven uit voortgekomen. Het zelf mogen schrijven van iets wat me nog elke dag fascineert is de grootste zegen van mijn leven. Daarom wil ik hier ook graag mijn werk van maken. Via de School voor Journalistiek hoop ik nog veel te leren over het journalistieke vak, zodat ik later met mijn grootste passie mijn brood kan verdienen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.