SC Telstar tegen SV Spakenburg voor volgende ronde van KNVB Beker 

SC Telstar tegen SV Spakenburg voor volgende ronde van KNVB Beker 

Vorige week dinsdag versloeg SC Telstar SV Spakenburg in de verlenging met 5 – 3. Deze wedstrijd was ook vlak na de regel dat er geen publiek aanwezig bij mag zijn en amateurvoetballers mogen al een tijdje niet meer samen trainen. Volgens Jip Molenaar van SC Telstar, “waren wij echt een stuk fitter, want wij zijn professional dus wij trainen zo’n vijf à zes keer per week. Da’s het dubbele van hen en dat betaalt zich ook wel uit. Dat verschil zag je vooral in de tweede helft.’ 

Om 20.30 lopen we het stadion binnen en gaan we richting de tribune voor de pers. Een perstribune die gevulder is dan de andere zitplaatsen bij een voetbalwedstrijd is ook weer één van die ongewone dingen in deze tijden. Daarbij is de bar ook nog dicht door de maatregelen. De toeschouwers naast mij zijn allemaal journalisten die ook bezig zijn met een verslag hiervan te maken. 

Het potje begint. Het valt op dat Telstar de eerste paar minuten wat voorzichtiger is met de aanval. Terwijl Spakenburg juist met veel lef naar het doel sprint. Yassine Zakir van Telstar schiet op de 21e minuut de bal naast het doel. Maar op de 25e minuut herpakt hij zich en maakt de eerste goal. 

Twee minuten later verlaat Roman Tugarinov van Telstar het veld vanwege een blessure. Siebe Vandermeulen neemt vervangt zijn plaats in de verdediging. SV Spakenburg geeft zich niet snel gewonnen en weet tien minuten later ook een punt te scoren. Gedaan door Floris van der Linden. Helaas voor Spakenburg laat Telstar gelijkspel niet toe en na twee minuten schopt Gyliano van Velzen de volgende treffer. Vlak voor de tweede helft besluit Spakenburg voor twee wissels te gaan. Joël Amakado vervangt Tim Brinkman en Frank Schilder vervangt Youri Koelewijn. 

De tweede helft begint en Telstar heeft de smaak van scoren te pakken. Delvechio Blackson maakte hun derde goal., op de derde minuut van de tweede helft. Met 3-1 voor Telstart lijkt de ploeg minder gemotiveerd te zijn om nog meer punten te scoren want ze gaan minder vaak in de aanval. Het lijkt alsof de wedstrijd een definitieve winnaar heeft omdat er twintig minuten lang geen goals meer worden gemaakt. Maar dan opeens komt Spakenburg met een plotselinge comeback. Van der Linden maakt namelijk zijn tweede doelpunt. Er begint wat meer gespannenheid te komen in de sfeer door deze actie. Spakenburg lijkt weer hoop te hebben. Vervolgens komt er precies tien minuten later weer een punt erbij voor dit team. Het is 3-3 en Spakenburg lijkt weer een kans te hebben. 

Beide teams blijven knokken om de winnende ploeg te worden. Telstar kiest ervoor om in de laatste tien minuten drie spelers te wisselen. Alleen komt er dan toch het einde van de 90 minuten. Met hun gelijkspel gaat dit potje door naar een verlenging.  

De eerste verlenging begint. Telstar heeft een goede start want Jip Molenaar – die vlak voor de verlenging met iemand wisselde – maakt op de zevende minuut de score 4 – 3. Na deze punt lijkt Spakenburg wat roekelozer te worden want in de volgende vijf minuten, begaan twee van hun spelers een overtreding. Er wordt één gele kaart uitgedeeld en ook nog een rode kaart voor Joël Amakado. Die had al op de eerste helft een gele kaart gekregen. 

Verder naar de tweede verlenging. Er gebeurt niet heel veel.  Totdat er in de laatste vijf minuten nog een punt wordt toegevoegd door Rashaan Fernandes voor Telstar. Hiermee wordt het partijtje afgesloten met 5 – 3 voor Telstar. 

Jason Glas maakte een audioreportage van de wedstrijd met nog een interview met Jip Molenaar, speler bij SC Telstar,

https://soundcloud.com/jason-glas/telstar-spakenburg-reportage/s-THcluorosg4?si=a08a020857984d138e7499307d9b54b5&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Marvin Stapert

Marvin Stapert (1997) geboren en getogen in Groningen. Studeert journalistiek aan Hogeschool Utrecht. Heeft vooral interesse in kunst en politiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *