Studeren in bibliotheek Vathorst tijdens harde lockdown

Studeren in bibliotheek Vathorst tijdens harde lockdown

 

Voor veel studenten nog de enige uitweg: in de bibliotheek studeren, omdat het op school niet meer kan. Sinds de nieuwe lockdown is er geen mogelijkheid om op school rustig te kunnen studeren. Waar veel studenten wel in hun boeken kunnen duiken is de bibliotheek.

 

Hogescholen en universiteiten dicht

Sinds de huidige lockdown met de daarbij horende maatregelen zijn alle hogescholen en universiteiten dicht. Geen makkie wanneer je studerend bent en thuis geen bureau hebt. Toch wisten studenten een oplossing te vinden: de stilte rondom hun school inruilen voor een leergierige plek als de bibliotheek.

Bibliotheken open

De bibliotheek in Vathorst is net als alle andere bibliotheken in Nederland wel open. Een uitkomst voor studenten om daar hun boeken, laptops, schriften en agenda’s te openen. Rosalie (21) studeert aan de Hogeschool Utrecht, maar woont in Amersfoort Vathorst. De bibliotheek is volgens haar “rustgevend”, thuis met drie broers en een zus, plus nog een hond is de rust af en toe ver te zoeken. Ze zit aan een lang uitgestrekte tafel op de eerste verdieping, “soms wel hele dagen”, fluistert ze. “Ik kan er mezelf zijn en ik heb geen afleiding”, voegt ze hieraan toe.

Maatregelen in de bieb

Ook gelden er coronamaatregelen in de bibliotheek. Ga niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of klachten hebt. Voldoe aan de 1,5 meter afstand en draag een mondkapje wanneer je dertien jaar of ouder bent: zittend mag deze af.

Tekst: Merel Zoomers

Over de auteur

Merel Zoomers

Merel Zoomers is een student aan de Hogeschool Utrecht. Als journalist schrijft Merel voor Amersfoort-Noord Nieuws. Iedere week houdt zij interviews met interessante mensen. Merel stort zich op onderzoek. Van een klein onderwerp kan zij een succesvol verhaal maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *