In gesprek met de zogenaamde “coronawappies”

In gesprek met de zogenaamde “coronawappies”

AMERSFOORT/NIJKERK – Het coronavirus is na twee jaar nog steeds een groot discussiepunt. Mensen met verschillende meningen staan pal tegenover elkaar en vinden dat de ander niet luistert of weet waar ze het over hebben. De verdeeldheid onder de mensen is groot en verschillende benamingen worden de samenleving in geslingerd om onderscheid de kunnen maken tussen de groepen. Het woord ‘coronawappie’ is inmiddels aan ieders vocabulaire toegevoegd en koppelt dit al snel aan een vooroordeel. Maar wie zijn die zogenaamde coronawappies precies en waar komt hun mening tegenover het beleid en het virus vandaan?

Een klein tafeltje blokkeert de ingang van het Amersfoortse Dille en Kamille filiaal. Fleur Oosthof, de vestigingsmanager van deze Dille en Kamille, is ondertussen hard aan het werk om verschillende online bestellingen samen te stellen. Ook zij heeft de deuren van deze winkel moeten sluiten, maar haar begrip voor dit beleid is sinds de uitbraak van het coronavirus ver te zoeken. “Vrijwel direct had ik gevoelsmatig in de gaten van, het klopt gewoon niet.” Vertelt ze. “Op het begin had ik wel zoiets van, als dit echt is, dan zitten we wereldwijd in een catastrofe, maar al snel veranderde dat in dat we worden besodemiedert waar we bij staan.”
Fleur heeft al snel haar twijfels rondom de bestrijding van het virus en uit deze ook openbaar. Dat ze hierdoor wordt gezien als coronawappie, valt bij haar niet goed.  “De naam coronawappie vind ik eigenlijk heel jammer, want op het moment dat die naam wordt gebruikt mag je eigenlijk al niet meer meedoen met het gesprek.” Aldus Fleur. “De grootste misvatting van de wappies is dan ook dat we alleen maar geloven in complotten en dat we ergens tegenaan willen schoppen, maar ik spreek me vooral uit vanuit een onderbouwde hoek.” Fleur haalt haar informatie van verschillende bronnen, zoals de site van Maurice de Hond, maar ook uit artikelen van immunoloog en vaccinoloog prof. Dr. Theo Schetters. Hij stelt dat de vaccinstrategie aangepast moet worden, maar de gevaren van het vaccineren niet naar boven komen door de zware censuur die rust op artikelen die een tegengeluid laten horen. (1)
Ook denkt Fleur dat er nog veel meer mensen zijn die hun twijfels hebben bij het beleid, maar zich niet durven te uit te spreken, uit angst om zelf wappie genoemd te worden. “Wat ik vaak merk is dat mensen er hetzelfde in staan, maar zich niet durven uit te spreken.” Vertelt ze. “Maar ondertussen beginnen veel mensen naar me te luisteren en zeggen ze ook hey Fleur, stiekem had je al die tijd wél gelijk!”

Nog iemand die het niet eens is met het coronabeleid en sinds dag één haar twijfels had, is Natalie van Zoelen-Hoogeveen. Natuurgeneeskundige en actief lid binnen de organisatie Moederhart in regio Amersfoort en Nijkerk. Moederhart is, volgens Natalie, een organisatie die kritisch is op het coronabeleid en dan voornamelijk op de maatregelen die gelden voor kinderen.
“Al vanaf dag één heb ik het gevoel met al die maatregelen, we worden bedonderd.” Aldus Natalie. “We mogen normaal gesproken kiezen wat er met ons lichaam gedaan wordt en dit wordt ons allemaal maar even opgelegd.”
Net zoals Fleur, is Natalie tegen het vaccineren en daarnaast óók tegen het testen op corona.
“Je had eerst die PCR testen en toen kwamen ook die zelftesten met diezelfde giftige stoffen als de PCR erin,” vertelt ze, “Ja toen dacht ik wel dat ze er helemaal niet op uit zijn om ons gezond te houden.” De bronnen waar Natalie deze informatie vandaan heeft kon ze niet vermelden, maar volgens haar is het makkelijk na te gaan voor een ieder die besluit zelf onderzoek te doen. “Doe zelf onderzoek en geloof niet klakkeloos wat er gezegd wordt, ongeacht welke partij.” Meldt ze. “Want ik heb nu wel zoiets van, nu mensen ook een booster gehaald hebben, het is niet zonder probleem voor mensen die ongevaccineerd zijn. Mensen mét booster kunnen juist extra besmettelijk zijn.”
Doordat Natalie de vaccinatie geweigerd heeft, is ze niet langer werkzaam in de thuiszorg. Veel van haar patiënten wilden geen ongevaccineerde zuster aan bed en ook collega’s gaven aan dat ze het niet konden begrijpen. Bij haar thuis vond die botsing van meningen en overtuigingen gelukkig niet plaats. “Binnen mijn familie laat bijna niemand zich vaccineren, dus ik zit in een luxe positie.” Aldus Natalie. Zelfs haar zoontje wil zich niet laten vaccineren. “Ik vind het hartstikke stoer dat hij dat zelf besluit.”
Na het volledig stoppen bij de thuiszorg heeft Natalie haar praktijk in natuurgeneeskunde volledig opgepakt. Ze maakt onder andere druppel- en korrelkuren, om vaccinatielast bij kinderen uit het lichaam te reinigen. In onderstaande audiobubbel spreek ik haar over deze vaccinatiereinigingskuur en haar blik op het coronabeleid.

https://soundcloud.com/user-934746491/in-gesprek-met-natalie-en-fleur/s-D5dO3Uc8lYn?si=6b52f193023f402b9116afb8674d4683&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Marjan Voskuilen

Hoi, ik ben Marjan. Geboren en getogen in het prachtige Hoogland en dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Amersfoort-Noord. Ik hou ervan om zaken tot op de bodem uit te zoeken en daar een goed verhaal van te maken. Een simpel nieuwsbericht met een paar opgedreunde feitjes is dus ook niet iets wat je onder mijn publicaties zal vinden. Naast mijn interesse voor goede verhalen en onderzoek hou ik van illustreren en video's maken. Dit probeer ik zoveel mogelijk te combineren met mijn artikelen, waardoor ik die op een creatieve manier aan mijn lezers kan presenteren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *