Eigenaren en gasten IJsland niet blij met afvalcontainers voor de deur

Eigenaren en gasten IJsland niet blij met afvalcontainers voor de deur

Foto door; Jasmijn Beekers

AMSTERDAM – Twee afvalcontainers die zonder overleg of aankondiging zijn geplaatst voor de deur van horecaonderneming IJsland, zorgen voor vraagtekens en ophef bij de eigenaren en vaste gasten. ‘’We hebben zo ons best gedaan om ons terras mooi te maken’’, vertelt Marieke van Leur die samen met haar man Jason IJsland runt.

De containers werden afgelopen zondag geplaatst. Een van de containers staat op de stoep en de andere neemt een parkeerplek in beslag. Van Leur was zelf niet in de zaak aanwezig toen de containers geplaatst werden. Maar het erbij laten zitten staat niet in de planning. ‘’Ik heb nog geen tijd gehad om erachter aan te bellen maar ik vind het echt heel vervelend. De winkelstraat heeft het al lastig momenteel,’’ aldus van Leur.

Martin Schutrups, woordvoerder van de gemeente van stadsdeel Zuid, heeft laten weten dat Waternet bezig is met een rioleringsproject en dat daarom de afvalcontainers zijn geplaatst. Door de werkzaamheden zijn ondergrondse afvalcontainers niet bereikbaar en om die reden heeft de gemeente tijdelijke bovengrondse afvalcontainers geplaatst.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *