Solidair in alle kleuren van de regenboog

Solidair in alle kleuren van de regenboog

Regenboogvlaggen hangen uit in de Transvaalbuurt

AMSTERDAM – Buren hebben massaal hun regenboogvlaggen uitgehangen op vrijdagmiddag in de Transvaalbuurt, deelt Instagram account @uitinsams. Uit solidariteit voor Jesper Raaijmakers (35), want in september werd op zijn huis een aanval gepleegd vanwege zijn openlijke steun aan de LGBTQ-gemeenschap. 

Een voorbijganger op een fiets is het eens met de regenboogvlaggen in de Transvaalbuurt. Soof Klein (24) heeft zelf ook een vlag uitgehangen. “Als ik er meer aan zou kunnen doen zou ik gelijk helpen. Ik wil gewoon dat de LHBTI gemeenschap mijn vlag ziet en denkt: ‘We zijn nooit alleen’.” Voor nu is haar vlag een deelname aan Pride wat Soof doet om alle soorten mensen te herinneren aan het feit dat steun uit elke hoek kan komen.

Jesper Raaijmakers zat zaterdagavond rond 20:45 uur thuis op de bank toen hij iets op zijn balkon hoorde vallen. “De vuurwerkbommen kreeg ik twee avonden na elkaar en de eerste avond is mijn plantenbak ontploft.” Op zondagavond gebeurde het opnieuw ongeveer een half uur eerder dan de avond tevoren. Raaijmakers is bekend met de homo-haat in zijn buurt. Waarom het gebeurt weet hij niet. “Het is al zo oud om als homoseksueel mens belachelijk gemaakt, bedreigd en vernederd te worden. We weten het nu wel.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *