Muren van Scheepvaartmuseum vol met droomschepen

Muren van Scheepvaartmuseum vol met droomschepen

Kinderen tekenen hun eigen droomschip in het Scheepvaartmuseum Foto: Berbel Maernhoudt

AMSTERDAM – Kinderen tussen zeven en twaalf jaar oud hebben bij het Scheepvaartmuseum op zondagmiddag hun eigen droomschip getekend. Tussen twee en vier uur zijn er ongeveer dertig kinderen gekomen om mee te doen, deelt medewerkster Jacobine van Roemburg (28).

Het museum nodigde kinderen uit om hun eigen verbeelding te gebruiken, want het VOC schip wat normaliter bij Community Marineterrein ligt, is weg voor restauratie. Bij de daarvoor bestemde balie op het grote plein konden kinderen hun krijtjes en krijtborden krijgen. Jacobine van Roemburg, accountmanager events, stond klaar om de kinderen te woord te staan. Er lagen voorbeeldfoto’s die mochten worden gebruikt ter inspiratie. “Het VOC schip wordt eens per tien jaar volledig gerestaureerd. De kinderen mogen met hun eigen fantasie of met een voorbeeld creatie een eigen droomschip maken. Deze vervangen zogenaamd het VOC schip.” 

De krijtborden, versierd met uiteenlopende creaties, werden door Jacobine op richeltjes langs de muren van het plein gezet. Het plein kreeg een lint van zwarte vlakken met schepen in alle soorten en maten om zich heen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *