‘Ik dacht eigenlijk dat we een trouwjurk gingen uitzoeken. Dit bleek toch iets anders’

‘Ik dacht eigenlijk dat we een trouwjurk gingen uitzoeken. Dit bleek toch iets anders’

Foto: Djessie de Jong

AMSTERDAM – Hartstikke leuk natuurlijk al die nieuwe dieren in huis maar wat als mensen straks weer minder tijd hebben omdat ze terug moeten naar kantoor? Wie laat die trouwe viervoeter dan eigenlijk uit? Djessie de Jong (38) wist daar het antwoord wel op. Zij. Dus begon ze met het verwezenlijken van een droom en startte een 100 procent duurzame honden-uitlaatservice in Amsterdam Centrum/West, genaamd, Cees & Co.

Steeds meer mensen hebben tijd voor hun huisdier. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder bij dierenopvang Amsterdam (DOA). “Er zitten op dit moment ongeveer 20 procent minder dieren dan normaal in het asiel”, zegt Jeanine Kornmann van DOA. Doordat mensen vaker thuiszitten, is er meer tijd en aandacht voor het huisdier. Maar of dat zo blijft wanneer we allemaal weer massaal naar het werk toe moeten, vraagt ze zich af. “We hopen dat mensen, die nu een dier in huis hebben gehaald er ook goed voor blijven zorgen”, zegt Kornmann. “De zorg is er wel degelijk, dat mensen het dier niet aankunnen en bij ons komen afleveren.” Ook hier heeft de Jong bij stil gestaan. “mensen kunnen erg impulsief zijn wanneer ze een hond in huis nemen. Zeker tijdens corona”, zegt ze. Zij ziet het als een kans om juist in deze tijd met haar droom te beginnen.

Het Begin

“Het is altijd al een droom geweest om voor mezelf iets te beginnen. Mijn opa en moeder hebben allebei een eigen bedrijf gehad in kleine meubelen en woonaccessoires. Ook mijn vriend heeft een eigen aannemersbedrijf. Hierdoor heb ik kunnen zien hoe leuk het is om iets voor jezelf te beginnen maar het maakt het ook spannend. Twee ondernemers onder één dak.”

“In december heb ik mijn baan opgezegd. Hiervoor werkte ik onder andere bij Dutch Webshark, Manpower Group en Delta Lloyd, waar ik mij vooral bezighield met HR, recruitment en marketing. Ik was eigenlijk helemaal niet meer gelukkig met het werk dat ik deed. Ik was wel klaar met dat gelul over geld. Die sales mentaliteit. Kijk het heeft nu ook zo zijn voordelen. Ik kan mijn werkervaring in sales en marketing goed gebruiken bij de opstart van Cees & Co.”

‘Werk je dromen uit en laat je niet uit het veld slaan door de situatie. Realiseer je dromen’

“Doordat ik ben gestopt met mijn werk had ik zoveel meer tijd om na te denken over wat ik nu echt wilde. Eén ding wist ik zeker iets doen waar ik gelukkig van word, meer beweging, natuur en persoonlijke vrijheid om je ideeën verder te ontwikkelen. Niet meer binnen, uren achter je scherm.”

 Nu

“Ongeveer drie jaar geleden reed ik samen met mijn vriend richting het zuiden. Het was een totale verrassing wat we precies gingen doen. Het had volgens mijn vriend een witte kleur. Ik dacht eigenlijk dat we een trouwjurk gingen uitzoeken. Dit bleek toch iets anders. Een vrolijke, witte Labradoodle pup met een grote roze strik kwam op mij afgerend. Toen hebben we Cees mogen verwelkomen. Hier komt de naam van het bedrijf dan ook vandaan. Cees is de leider van ‘the pack’ en de andere honden en ik zijn Co.”

“Duurzaamheid en veiligheid vind ik belangrijk en daarom rijden we met Cees & Co vanaf november in 100 procent elektrisch transport door Amsterdam Centrum/West. Ook gebruiken we afbreekbare hondenpoepzakjes en hebben we een hondendouche in de bus zitten. Zo brengen we de hond schoon thuis en hoeft de baas niet stof te zuigen. Verder loop ik in kleine groepen van zes a acht honden zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarnaast krijgen ze allemaal een gps tracker in de halsband en is de eerste intake kosteloos, met deze dingen onderscheiden we ons van de rest.”

“Ik heb wel een opleiding moeten volgen om dit te kunnen beginnen. Bij de HUS (honden uitlaatserviceopleiding) leer je over de verschillende rassen, het gedrag, lichaamstaal en welke honden het best met elkaar kunnen opschieten. Je leert bij EHBO hoe je moet handelen als een hond een epileptische aanval krijgt of wat je moet doen als ze een giftige plant eten.”

“Veel mensen denken dat iemand een honden uitlaatservice voor het gemak neemt. Maar het is ook ontzettend goed voor de sociale ontwikkeling van je hond. Voordat ik Cees en Co begon, liep Cees ook gewoon mee met een uitlaatservice. Het geeft je hond een voldaan gevoel en voor jou is het alsof je je kind naar de crèche brengt.”

De toekomst

“Het is de leukste baan die er is. Je bent buiten in de natuur en ontmoet andere hondenbaasjes. Voor de toekomst hoop ik dat we kunnen gaan opschalen in bussen. Nu doe ik alles nog zelf maar het is een droom om landelijk te gaan. Toch zal kwaliteit voor mij altijd boven kwantiteit gaan, persoonlijke aandacht is voor mij het belangrijkste. Het voelt natuurlijk ontzettend spannend om nu iets nieuws te beginnen. Maar tegen de mensen die twijfelen om iets op te zetten wil ik graag zeggen “werk je dromen uit en laat je niet uit het veld slaan door de situatie, Realiseer je dromen.”

Lees ook: https://svjmedia.nl/amstelradar/2568/toegenomen-vraag-naar-een-huisdier-in-amsterdam/

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *