Relatief rustige laatste avond in Westerpark

Relatief rustige laatste avond in Westerpark

Westerpark, Van Limburg Stirumplein

AMSTERDAM – Nog één keer konden de buurtbewoners van het Westerpark genieten van de horeca. De restaurants en cafés moesten vanaf woensdag tien uur minimaal vier weken hun deuren sluiten. Volgens buurtbewoners Mink Ensdorff (21) en Noah Killian (18), gingen de kroeggangers zonder slag of stoot naar huis. 

“Normaal gesproken sluiten de kroegen om 22.00 uur en kunnen ze de volgende dag weer verder. Je kon merken dat dit gisteravond niet het geval was”, vertelt buurtbewoner Xenia Moccero (19). “De sfeer was anders dan normaal. Iedereen wilde er een geslaagde laatste avond van maken.’’

Mink was samen met zijn vriendin Noah wat gaan drinken in het Ketelhuis, een filmtheater in het Westerpark. Het viel hen beiden op dat het een andere avond was dan gewoonlijk. Noah werkt in het Ketelhuis en mocht normaliter altijd wat langer blijven zitten. “Nu was dat echt anders. Om 22.00 uur moesten wij onze plek verlaten”, vertelt ze.

Mink en Noah vertellen dat de buurtbewoners extra willen genieten van deze laatste avond. “Het was drukker op straat en een aantal mensen was dronken”, vertellen ze samen. “Ook was te zien dat veel mensen na tien uur alcohol probeerden te kopen in de avondwinkel. De alcohol werd niet meegegeven en de buurtbewoners gingen naar huis.”

Ook Kevin Straub (26), manager van Bootoe, een restaurant in het Westerpark merkte dat mensen deze avond meer alcohol bestelden dan normaal. Kevin vertelt dat hij het erg jammer vindt dat Bootoe weer dicht moet. Hij vindt het moeilijk te begrijpen dat het Kabinet hiervoor heeft gekozen. “De horecatenten waren niet de grootste besmettingsbron, dus ik vind de maatregel niet helemaal terecht.”

Overigens denkt Kevin niet dat de zaak er zwaar onder zal lijden. “Bij de vorige lockdown ging de take-away met de cocktailbar buiten erg goed en gelukkig heb ik niet veel mensen in dienst.”

Over de auteur

Renée Burger

Hi! Veel leesplezier allemaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *