Sportclubs Amsterdam-Zuid ‘balen’ van nieuwe coronamaatregelen

Sportclubs Amsterdam-Zuid ‘balen’ van nieuwe coronamaatregelen

AMSTERDAM – De nieuwe coronamaatregelen die gisteravond zijn ingegaan, gelden ook voor sportverenigingen. Sporten in teamverband mag niet meer vanaf 18 jaar of ouder. De amateurverenigingen hebben hier moeite mee.

Verenigingsmanager van AFC, Henny Kottmann, begrijpt de maatregelen maar baalt er wel van. “Je zag het natuurlijk al aankomen. Toch is het erg vervelend dat de competitie weer onderbroken is. Ik hoop dat we na vier weken verder kunnen, maar je hebt er helaas geen grip op.” Bij A.V.V. Swift ervaren ze hetzelfde, laat een woordvoerder van de voetbalvereniging weten.

Ook bij hockeyvereniging AH&BC zijn ze teleurgesteld. “Je doet je best om het verenigingsleven zo coronaproof mogelijk te maken.”, vertelt Maud Bosse, hoofd van communicatie bij de hockeyclub. “We gaan nadenken over een creatieve insteek om alsnog te kunnen trainen.’’

Ook zijn er bij sommige vereniging nog vragen. “Het is voor ons een beetje onduidelijk’’, geeft Denis Hageman aan, accommodatie manager van Atletiekvereniging Phanos weten. ‘’We mogen wel in groepjes van vier trainen, maar mogen er dan maar vier mensen op de baan? Of mogen er wel meerdere groepjes zijn, zolang ze niet bij elkaar horen? Daar willen wij graag antwoord op.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *