Bar Kuijper focust liever op Miss Jocelyn dan op Mark Rutte

Bar Kuijper focust liever op Miss Jocelyn dan op Mark Rutte

Bier van 'Brouwerij 't IJ' en antwoordvellen voor de pub quiz in Bar Kuijper op de avond van de persconferentie

AMSTERDAM – Luidkeelse boeren, lege bierglazen die per dozijn worden opgehaald door de serveerster met twee vlechten en niemand die zich de persconferentie lijkt te herinneren. Miss Jocelyn, de Amerikaanse spelleidster, tettert vragen door een microfoon waardoor haar stem luid en duidelijk te horen is, door de knusse ruimte. Er branden kaarsjes in rode kaarsenhouders op elke tafel, waardoor sommige bierglazen rood kleuren en in ogen van de gasten een sprankeling weerspiegelt.

De uitzending van de persconferentie op 13 oktober werd niet overal gevolgd. Bij Bar Kuijper werd een gezellige pub quiz georganiseerd en geleid door ‘Miss Jocelyn’, Jocelyn Rosemary (60) die er, als de poster in de wc het juist heeft, elke dinsdagavond om zeven uur de microfoon mag vasthouden. “Jaaa, fack!” klinkt het, wanneer de antwoorden van de eerste ronde worden voorgelezen. Een vraag over wie de leden zijn van Nederlands rapduo ‘The Opposites’ was duidelijk niet door iedereen juist beantwoord. Er wordt voor elkaar geklapt en gejuicht bij de makkelijkste vragen. “Who is Steve Jobs?”, “Hoeveel players spelen er in a Dutch soccer team?” De stamgasten kregen voorafgaand aan de quiz een waarschuwing dat bij ieder fout antwoord een kledingstuk uit moest. Na elke ronde komt een andere serveerster in Tommy Hilfiger jeans de antwoorden ophalen.

Er staat een jongen achter de bar die de tweede ronde leidt via een scherm waar Spotify open staat. Het thema is Muziek waarbij nummers van ABBA, Justin Timberlake, Shakira, WHAM! en Guns ’N Roses elke 10 seconde worden afgespeeld. De gasten krijgen 5 seconden de tijd om snel de titels te pennen op hun met bier gemorste antwoordvellen, voordat de volgende beat wordt ingezet. Wederom worden de vellen verzameld en Miss Jocelyn opent de publiekelijke vernedering van wie de nummers niet herkend heeft. “I have no fucking clue!” schreeuwt een internationaal meisje proestend aan een tafel met haar vriendinnen. Het antwoord wat haar deed exclameren was: “Nummer vier was Sweet child of mine.”

De winnaar? Team Sambuca, aan het tafeltje achterin de kroeg. Een stelletje van een man en een vrouw die al de hele avond stilletjes zitten te smoezen met een contente blik. Hun bierglazen gaan langzaam op terwijl zij hun aandacht richten op het bij elkaar brengen van hun triviale kennis. Het team dat als laatst eindigt is Team Romy. Als de naam het aantal teamleden weggeeft zal Romy het zwaar gehad hebben tijdens de quiz. Noah Ruiter (23), serveerster met de vlechten, geeft aan waarom Kuijpers de uitzending niet volgt. “We wisten al dat we weer dicht moesten. Dan heeft het geen zin om zoiets aan te zetten op het scherm terwijl je het ook nog even gezellig kan maken voor je gasten.” “My dear, ik vind het heel sad dat ze weer dicht moeten. This is my job and I am good at it! Maar I am also in the risicogroep so it’s for the best.”, zei Miss Jocelyn.

Op de populaire vraag hoelang deze Corona-ellende nog zou gaan duren, had niemand een antwoord.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *