“Allahoe Akbar”, Isis

“Allahoe Akbar”, Isis

AMSTERDAM – “Moslims. Islam. De profeet Mohammed (ASW). Allah. De Koran. Mekka. Suikerfeest. Slachtfeest. Vijf keer per dag bidden. Ramadan.” Ik sta in mijn gebedskledij met een koran en een kralenketting waarmee ik soms gebeden citeer. Deze twee elementen en het heilige boek zijn het allerbelangrijkste voor mij.

Waarom? Daarom. Ik voel me niet verplicht om uit te leggen waarom dit zo is. Al zou ik mijn hele leven uitleggen hoe mooi en liefdevol mijn geloof is, niemand zal dat begrijpen. Dat hoeft niemand ook te begrijpen. Zolang ik het maar begrijp. We leven helaas niet meer in de tijden van de profeet waarin het heel anders was dan nu. Ik had gehoopt dat ik in die tijd had geleefd. Maar godzijdank is dat niet het geval.

 

Waarom ik godzijdank zeg is niet omdat ik blij ben dat ik er toen niet had geleefd. Maar omdat ik geleerd heb om dankbaar te zijn voor alle positieve en negatieve gebeurtenissen.

 

Ik hecht me niet zozeer aan materie en mensen of functies en statussen. En de band die ik met mensen creëer en de verbinding die ik met mijn familie en vrienden om mij heen heb ontwikkeld is wat ik voor altijd zal houden en onthouden. Diep in mijn hart. Dát is de zone waarin ik me bevind en daar zal ik blijven. Ik zal die verbinding en de band met mijn geliefden blijven koesteren. En ik zal onbekenden altijd te hulp schieten als ze mij ooit nodig zullen hebben. Ik wil dicht dichtbij mezelf blijven.

 

Ver van de besmette zielen zal ik voor altijd blijven maar het zal me vast niet altijd lukken. Ik blijf een sociaal persoon die geïnteresseerd is in alles en iedereen.

Een tekening over mijn profeet of religie zal mij nooit  aanzetten tot geweld of woede. Teken maar wat je wil en wanneer het je uitkomt. Ik zal niet boos worden. Ook niet verdrietig. Waarom? Daarom. Ook hier voel ik me niet verplicht om antwoord te geven. 

 

Gebruik je vrijheid van meningsuiting. Beledig. Pijnig. Beschadig. Val aan. Ik houd afstand van alle daden die verricht worden door sommige moslims. Ik vertegenwoordig Tariq. Niet de moslims.

 

Weetje… toen de profeet met stenen werd bekogeld liep hij gewoon rustig verder. En dat maakte sommige mensen nog bozer. Want hij gaf ze niet de reactie die ze toen uit hem wilden lokken. Toen gooiden ze met vies water naar hem en ook dat negeerde hij. Moslims die de profeet kennen zouden hem als voorbeeld moeten nemen.

 

Wie zijn jullie om iemand te onthoofden als hij een tekening maakt of laat zien van een figuur? Dat betekent dus dat jullie dit beeld bevestigen! Dom. Heel dom. En dit is geen belediging. Maar jullie zijn dom omdat jullie niet verder nadenken en onderzoeken. Jullie zijn dom omdat jullie daar zijn gestopt waar de tijd aan het volop aan het veranderen was. Jullie zijn dom omdat jullie je niet ontwikkelen in het begrijpen van je eigen geloof. Jullie zijn dom omdat jullie uitvoeren wat jullie voorouders aan jullie ouders hebben overgedragen uit angst! Ja, uit angst! Vroeger werden we gedrild om moslims te worden, “want anders zouden we naar de hel gaan.” Dat is wat er continu in Irak tegen mij werd gezegd. Een bekrompen denkniveau die je later een extremist maakt omdat je zult doordraaien. Omdat je je angst gevoelens gaat volgen en uiteindelijk in paniek en angstaanvallen belandt die je zullen leiden tot het plegen van, Allah mag weten wat voor misselijkmakende, extreme, pijnlijke misdaad. En om deze psychische stoornis te bevestigen roep je nog even Allahoe akbar om je ‘gesterkt’ te blijven voelen gedurende je terroristische daad.

De profeet (vrede zij met hem) zei ooit dat de glimlach naar een ander je genade kan bieden als de klok ooit stopt met tikken. Als je dit van je profeet weet en vervolgens onschuldige mensen neersteekt, doodschiet, martelt, verkracht en onthoofd, dan ben je superdom en psychotisch.

Op een gegeven moment weet je niet meer waar je het voor doet. Je gaat door draaien. Eindstand? Je bent psychotisch en hebt dringend acute zorg nodig om geneutraliseerd te worden. 1- We mogen hopen dat je toegeeft en hulp zoekt. 2- We moeten Allah smeken om je inzicht te geven zodat je beter kan worden. Een volkomen hopeloos geval dat hier op aarde niets meer te zoeken heeft. 

Ik heb zelf het initiatief genomen om mijn geloof nog eens te onderzoeken. Weet je wat ik heb gedaan? Ik heb me laten inspireren door de goede dingen die in het boek staan. Ja, de goede dingen want die zijn er. Ik focus me daar op, en nergens anders. Dat maak ik groot en deel ik graag met anderen zonder Allahoe akbar te roepen. Want weetje, de naam van god zeg je niet zomaar omdat hij groots, heilig en schoon is. Besmet zijn naam niet met je onrein en bemodderd hart. Allah is geduldig met ons, maar alles wordt genoteerd en geschreven.  

Allahoe akbar betekent: Allah is de grootste en wanneer je dat zegt bevestig je zijn heilige kracht en macht. In een smeekgebed, een normaal gebed, tijdens een geboorte, zonsopkomst, indrukwekkende natuurontwikkelingen en talloze gebeurtenissen die de mens niet kan ontwikkelen. Maar ook als je bang wordt en je machteloos voelt. Je kan het in je hart of uit je mond spreken. En bij deze roep ik vanuit het diepste van mijn hart en ziel Allahoe akbar, hopend dat er ooit een einde komt aan al dat geweld en pijniging. Genoeg was al jaren geleden genoeg.

 

Wie zijn jullie om iemands zijn of haar leven tot eind te brengen? Wie zijn jullie om het beeld van zo een mooi en genadevol geloof te besmetten met jullie psychotische daden? Jullie verwoesten levens, zijn ziek en misselijkmakend. Jullie verdienen aandacht! En wel aandacht dat ervoor zal zorgen je weer dicht bij jezelf te brengen.

 

Dit is niet vandaag opgelost en ook niet morgen. Sterker nog… dit zal een levenslang onderwerp blijven. Generatie na generatie. Opvoeding na opvoeding. Eeuw na eeuw. Een Corona virus rem je met een vaccin. Maar het Jihad-1979 virus die jullie dragen zal alleen stoppen zodra jullie de hel hebben bereikt. Ja. Daar, ja waar jullie slechts de kolen zullen zijn voor het vuur. De schoen van een ongelovige die zijn hele leven alcohol heeft gedronken, varkensvlees heeft gegeten, seks voor het huwelijk heeft gehad, en alles wat God heeft verboden deed, is meer waard. Hun voeten zijn nog reiner dan jullie hart. Als zij op eens moslim besluiten te worden, zullen al hun zondes worden vergeven en kunnen ze opnieuw beginnen. Zo genadevol is Allah weer… Misschien was die leraar juist onder de indruk van de Islam? Misschien was dat een begin voor hem om mede door de vrijheid van meningsuiting, een nieuwe weg te bewandelen? Chapeau, want die kans heeft hij dus niet meer. Snap je hoe dom zo een actie is? dat denk ik dus niet.

 

Ik roep de Nederlandse regering op om meer onderzoek te verrichten en actie te ondernemen. Ik stel voor dat de Nederlandse overheid in samen werking met andere landen, professionals inzetten die verstand hebben van radicalisering en ontwikkelingspsychologie. Jullie moeten op allerlei manieren opereren zowel thuis achter gesloten deuren als in het openbaar. Scholen, Kantoren enzovoorts. Er moeten veel meer campagnes komen die dit onderwerp bespreekbaar maken! Laten we hier een verandering aan brengen. Hoe moeilijk het ook is maar ik denk niet dat er een politici is die bovenstaande woorden van een eerste jaar journalistiek student zal lezen. Ze hebben het vast wel druk met het schoon poetsen van hun ambt stoel en het groter maken van hun namen en functies. Dit onderwerp zal vanaf nu bij mijn prioriteiten horen. 

Shokran…

Belangrijk:

Voel jij je gediscrimineerd en vind je dat de Islam negatief wordt bejegend waardoor je op zoek bent naar uitleg en behoefte krijgt aan binding? Trekt de IS-ideologie je aan en kan je dat niet weerstaan? Bel dan met 06 81 89 35 29. Want de medewerkers achter deze hulplijn willen (ook in het Arabisch) naar je verhaal luisteren om je te helpen. Dit initiatief is een uitvoering van de visie van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders. (SMN) En kijk ook meteen even op www.smn.nl 

Over de auteur

8 Comments

 1. Avatar

  Een hele sterke colom! Dat is ook wat ISLAM IS. Je laat de mooie kant van de Islam zien, dat helaas niet vaak wordt benoemd. Definitely an eye opener!

  Antwoord
  • Tariq Kasem

   Dank!

   Antwoord
 2. Samuel Groenewoud

  Heel oprecht stuk! sterk dat je dit durft te delen. ga zo door!

  Antwoord
  • Tariq Kasem

   Dank!

   Antwoord
 3. Avatar

  Wow wat een stuk! Mooi geschreven en wat een informatie en standpunten. Krachtig dat je stellig blijft met geen uitleg verantwoord te zijn. Want dat zijn we ook niet!
  Het geeft een andere kijk op zowel de Islam als punten die vaak in de media worden besproken, wat ik zelf heel verruimend vind.
  Heel mooi dat je het stuk erbij hebt gezet voor mensen die behoefte hebben aan hulp.

  Antwoord
  • Tariq Kasem

   Dank!

   Antwoord
 4. Ika Berman

  Ontzettend mooi liever Tarik. Recht uit het hart. Mooi verwoord en ik word meegevoerd in je verhaal. Het is mooi dat je aan het einde een optie biedt voor hen die zich buitengesloten voelt. Meer van dit!

  Antwoord
  • Tariq Kasem

   Dank !

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *