Stadsdeelcommissie Buitenveldert/Zuidas wil oplossing voor overlast motorvoertuigen

Stadsdeelcommissie Buitenveldert/Zuidas wil oplossing voor overlast motorvoertuigen

Foto door: Jasmijn Beekers

AMSTERDAM – Omdat buurtbewoners van de Europaboulevard in Buitenveldert en Zuid overlast hebben gemeld van motorvoertuigen, heeft de stadsdeelcommissie tijdens de vergadering gisterenavond besloten dat dit opgelost moet worden. Deelraadslid van de VVD Kune Burgers gaat aan de slag met een aantal vragen voor het dagelijkse gemeentebestuur. ‘’Misschien zijn flitskasten een optie’’, opperde hij. 

Burgers heeft dit vergaderpunt op de agenda gezet. Hij vertelde zelf in de buurt van de Europaboulevard gewoond te hebben en onderschreef het probleem. ‘’Het geeft een enorme geluidsoverlast’’, zei hij. Volgens Burgers is dat het voornaamste punt, naast dat het onacceptabel is dat het verkeer daar zo hard rijdt: ‘’Tuurlijk gaat het mij er óók om dat verkeerswetten worden overschreden als je 120 rijdt op de Buitenvelderstelaan’’, zei hij. ‘’Maar met name gaat het erom dat mensen op de Europaboulevard schrikken van de geluidsoverlast. Er staat daar bijvoorbeeld een bejaardentehuis en een school. Ook ligt het Amstelpark daarnaast.’’

In de vergadering kwam naar voren dat de geluidsoverlast van motoren voornamelijk in de avonduren en weekenden speelt en dat niet alleen motoren, maar ook auto’s voor hinder zorgen op de weg die van Zuid tot Buitenveldert loopt. De weg is aan beide kanten bebouwd, in Zuid met onder andere het ROC van Amsterdam en de RAI en in Buitenveldert met woonwijken. Het betreft een vijftig kilometer weg en de stoplichten gaan hier later op de avond uit. Dit geeft de motor- en autorijders vrij spel.

Deelraadslid Arend van Vuren van GroenLinks onderschreef het beeld dat werd geschetst door Burgers. Hij vertelde het probleem te herkennen van de Buitenvelderstelaan en Boelenlaan. ‘’Lange straten die ’s avonds behoorlijk leeg zijn, je kunt hier prima de 120 kilometer aantikken’’, zei van Vuren. ‘’Niet dat ik hier ervaring mee heb hoor’’, voegde hij hier lachend aan toe. ‘’Ja, ja’’, grapte deelraadslid Angelo Verhoeven van D66.

Burgers kreeg tijdens de vergadering veel bijval. Verhoeven was het namelijk ook eens met zijn collega’s. ‘’Ik herken ook wel plat gezegd de ‘zondagsrijders’ die dan na zonsondergang lekker op de motor stappen met alle bijkomende herrie’’, zei hij.  Vervolgens werd er nagedacht over de aanpak om dit probleem op te lossen. De hele nacht de stoplichten aan laten staan, leek niet de juiste zet. ”Misschien zijn er wel grotere ingrepen nodig”, zei Van Vuren. Er werd besloten dat Burgers een lijst met vragen voor het dagelijkse gemeentebestuur zou gaan opstellen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *