Ondernemers hebben weinig last van autovrije Haarlemmerdijk

Ondernemers hebben weinig last van autovrije Haarlemmerdijk

AMSTERDAM – Een autovrije Haarlemmerdijk is sinds begin augustus een feit. is de Haarlemmerdijk autovrij. Auto’s mogen alleen nog tussen 7.00 uur en 12.00 uur laden en lossen. Ondernemers zeggen niet veel problemen te ondervinden.

Eigenaar van Chocolaterie & icecreamshop Jordino, Job Kebach, zegt weinig last te hebben van de nieuwe regeling. “Mijn leverancier kwam toch al in de ochtend. De straat staat wel vol met wagens. Dat vind ik eigenlijk geen gezicht, maar ik heb er verder niks op aan te merken.” Hij heeft wel het idee dat niet iedereen doorheeft dat er geen auto’s meer mogen rijden. “Ik zie genoeg auto’s langskomen en parkeren. Veel mensen hebben er schijt aan geloof ik.”

Iwan Brouwer, eigenaar van ‘t Schoenmakertje, maakt het niet veel uit. “Ik heb er zelf geen problemen mee.” Marjan, van Schaak en Go Winkel Het Paard, deelt deze mening.

Woordvoerder van de Albert Heijn, Jerina van Heck, laat weten dat het geen effect heeft op het filiaal op de Haarlemmerdijk. “Het laden en lossen gebeurt bij ons aan de achterkant. Een deel waar wel auto’s mogen komen.”

Wim Pouw denkt dat de nieuwe regels juist goed zijn. “Minder herrie en minder uitlaatgassen. Niks mis mee toch?”

Ozair Haidary is eigenaar van Phone2Cover aan de Haarlemmerdijk. Hij vindt het laden en lossen in de ochtend een beetje vervelend, vooral voor zijn leverancier. “Elke keer als ik ‘s ochtends open, staat het vol met vrachtwagens. Ook voor mijn winkel. Wanneer mijn leverancier aankomt, moet ‘ie soms aan het eind van de straat parkeren. De arme man moet extra meters maken.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *