Drie positieve podcasts om dit negatieve jaar mee door te komen

Drie positieve podcasts om dit negatieve jaar mee door te komen

AMSTERDAM – Podcasts zijn overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en sinds een paar jaar ook in Nederland een grote hit. Ook ik kan erg genieten van het luisteren naar een podcast, met name tijdens een wandeling in Amsterdam. Dan neem ik even de tijd om uit te loggen en simpelweg te luisteren. Iets wat de laatste tijd lastig is door de eindeloze stromen aan nieuwsberichten, Instagram-foto’s en tweets.

Het is algemeen bekend dat dit jaar ons meer negativiteit dan positiviteit heeft gebracht. Daarom heb ik in dit artikel mijn top 3 van positieve podcasts geselecteerd om toch aan je dagelijkse portie positiviteit te komen. Tijdens het koken, op de fiets, in een drukke trein of zelfs wanneer je een rondje door de supermarkt maakt.

  1. Leven zonder stress – Patrick Kicken

In deze podcastserie gaat Radio Veronica-DJ Patrick Kicken in gesprek met spirituele leraren, coaches en psychologen over allerlei onderwerpen omtrent gelukkig zijn. Eén van de afleveringen gaat over positief blijven in coronatijd met Mark Verhees, die ook wel ‘positiviteitsgoeroe’ wordt genoemd. Hij verloor zijn moeder dit jaar aan corona maar toch ziet hij daar de positieve kant van in. Het positieve is namelijk veel waardevoller als het negatieve er ook is, vindt hij. Ik vond deze aflevering er mooi omdat hij je helpt om dankbaar te zijn en je een nieuwe kijk op positiviteit geeft. Mocht een uur aan positiviteit iets te veel van het goede zijn, dan heeft Patrick gelukkig meer dan 3000 podcasts, dus er zal er ongetwijfeld één zijn die jou aanspreekt.

  1. De positieve optimist – Romy van den Berg

De missie van Romy van den Berg is om mensen de ruimte te geven om helemaal zichzelf te zijn. Met meer vrijheid, rust en vertrouwen. Aflevering 39 staat in het teken van positief denken. Iets dat makkelijker gezegd dan gedaan is. Romy legt in de deze aflevering uit wat positief denken voor haar inhoudt en hoe je het zelf kan doen. Ze geeft hiervoor handige tips hoe je een positieve minste kan trainen. De podcasts van Romy zijn makkelijk weg te luisteren en vooral leuk tijdens een wandeling door één van de vele Amsterdamse parken.

  1. Positiviteitspodcast – Boukje Jongedijk

Boukje Jongedijk houdt heel erg van mensen, schrijven en spreken in het openbaar. Alles wat je nodig hebt voor het maken van een goede podcast. De positiviteitspodcast is tot stand gekomen na een brainstormsessie met haar man. Boukje is van nature vrolijk en positief ingesteld. Positiviteit kan zweverig klinken, maar zoals Boukje het zelf verwoordt, zitten haar podcast niet vol met allemaal ‘holladijee joepie verhalen’. Want de realiteit is dat men in het leven ook te maken krijgt met tegenslagen. Optimisme is een keuze, die levenshouding kan je verdiepen en versterken. Met haar podcast wil Boukje leuke verhalen delen en inzichten geven om positiviteit in je eigen leven toe te passen. Ik vond dit een eerlijke podcast die daarbij erg to the point was. Ik weet niet of je gelijk de geheimen van een positieve levenshouding ontrafelt, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *