Eetcafé Filah na twee maanden verbouwen weer open

Eetcafé Filah na twee maanden verbouwen weer open

Amsterdam-West, Van der Hoopstraat, 7 september 2020

AMSTERDAM – Het eetcafé Filah in de Van der Hoopstraat in het Westerpark is na twee maanden verbouwen weer geopend. Volgens Hans Snel (75), penningmeester bij Filah komen er veel dak- en thuislozen, maar zijn ook anderen uitdrukkelijk welkom. 

Het eetcafé had volgens Hans, een opknapbeurt nodig. ‘De dagen waarop wij niet koken willen wij deze ruimte verhuren voor bijvoorbeeld een verjaardag, daarvoor was het nodig de ruimte mooier te maken’, vertelt hij. Tijdens de verbouwing werd het eetcafé verplaatst naar een tijdelijke plek in een seniorenwoningen complex 200 meter verderop. 

De vrijwilligersorganisatie Kerk en Buurt heeft dit eetcafé opgezet. De koks krijgen per dag 70 euro waarmee ze de boodschappen moeten doen. Op een avond gaan er ongeveer tussen de 40 en 50 avondmalen weg. Per avondmaal betaalt iedereen drie euro. Voorheen was dit twee euro. ‘Vanwege de stijgende huur en het tekort aan geld voor de boodschappen is de prijs gestegen’, aldus Hans.

Als gevolg van het coronavirus is het nog niet mogelijk om binnen te eten. Wel gaan ze vanaf vandaag weer open voor het afhalen en bezorgen van de gerechten. Hans hoopt en verwacht dat de mensen vanaf begin volgend jaar ook weer binnen kunnen eten.

Over de auteur

Renée Burger

Hi! Veel leesplezier allemaal.

2 Comments

  1. Avatar

    Mooi geschreven artikel!

    Antwoord
  2. Avatar

    09-09-2020 Wat een interessant en goed geschreven artikel Renée, mooi foto ook. Gr. Sandhia uit Groningen.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *