De positieve kant van het Coronavirus

De positieve kant van het Coronavirus

Afhaalpunt Hoekelum in Bennekom

RENKUM – Veld & Beek is een biologische boerderij in Renkum met melkvee en groenten bij de boerderij. Alle producten gaan rechtstreeks van de boerderij via afhaalpunten naar de klanten in de regio. Nu in tijden van corona wordt er massaal door ongeveer 3000 klanten producten van Veld & Beek gekocht. Hoe dat kan?, wordt uitgelegd door Marja Twigt (60), zij is verantwoordelijk voor de zuivelproducten bij Veld&Beek.

Sietske Hugenholtz, 6 februari 2021

Nieuwe klanten
In 2019 hadden Veld & Beek nog 2600 klanten en eind december waren dat er 3300. De boerderij heeft het nu drukker dan voorgaande jaren. Door corona moet iedereen thuis werken en hebben klanten dus ook meer eten en drinken nodig. “Dat betekent dat er meer melk, kaas, boter en brood bij ons gekocht wordt. Eerst kochten ze de lunch op het werk en nu bij ons. Daarnaast is er nog een reden waarom er meer klanten lid zijn geworden, namelijk willen steeds meer mensen weten waar hun voedsel vandaan komt. Gelukkig zijn er dus ook positieve ontwikkelingen dankzij de zware Corona-tijd. Er wordt steeds beter nagedacht waar ons voedsel vandaan komt”, aldus Marja Twigt.

Rustig winkelen
Veld en Beek werkt met een uniek systeem. Klanten krijgen een sleutel van een afhaalpunt en betalen hun bestelling via de app. Met de sleutel van de afhaalpunten kan je 24 uur per dag zuivel, kaas, vlees, groente en brood ophalen in de buurten van Wageningen, Renkum, Doorwerth/Heelsum, Bennekom en Oosterbeek. Klant Ineke Wognum maakt sinds kort ook gebruik van het unieke systeem. “Het is heel handig om via de app je bestelling door te geven en om zelf te bepalen wanneer je de bestelling af komt halen in de buurt. Nu het ook drukker in de supermarkten wordt, vind ik het fijn dat je minder mensen tegenkomt”.

Over de auteur

Sietske Hugenholtz

Ik ben eerstejaars student aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *