Nieuwe priklocatie in Ede

Nieuwe priklocatie in Ede

EDE – Sporthal de Reehorst wordt de nieuwe priklocatie in het Gelderse Ede. Maandag 8 februari gaat de sporthal open en de verwachting is dat er honderden mensen per dag gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus. Mobiele ouderen boven de 90 zijn het eerst aan de beurt.

“Met vijftien medewerkers en drie priklijnen zijn we in staat om een paar honderd mensen per dag te vaccineren”, zegt Adwin Peeks, woordvoerder GGD Gelderland-Midden. “We hebben gekeken naar de bereikbaarheid en logistiek van verschillende locaties, de Reehorst bleek hierin de meest voor de hand liggende keuze.”

Leerzaam
Sanne van den Nieuwendijk is een van de GGD-medewerkers die op deze locatie gaat vaccineren. Zij is bijna afgestudeerd als verpleegkundige en werkt ook in de teststraat in Ede. “Ik vind het vaccinatieproces interessant en het is ook erg leerzaam”, zegt Sanne. Ook doet ze het om een steentje bij te dragen aan het tegengaan van deze crisis: “Het werken in de teststraat vind ik ook erg leuk werk, alleen het vaccineren gaat ons straks redden.”

Mooi leven
Wil van Straten (93), is volgende week aan de beurt om zich te laten vaccineren. Ze kan niet zelf naar de Reehorst komen, maar laat zich brengen door haar buurvrouw. Ze is erg blij dat ze zich kan laten vaccineren “zodat ik geen mensen kan besmetten, en niet meer zo voorzichtig hoef te zijn.” Wel heeft ze twijfels bij het beleid: “Ik zou liever willen dat een jonger iemand het vaccin zou krijgen, ik heb al een mooi leven gehad” aldus Wil.

Het is nog niet duidelijk tot wanneer de Reehorst open zal blijven voor het vaccinatieprogramma, maar de kans is groot dat het in elk geval tot de zomer in gebruik zal blijven.

Over de auteur

Leon Zantinge

Student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *