Post bezorgen in winters weer

Post bezorgen in winters weer

Foto ter illustratie

BARNEVELD – Voor veel mensen kwam het winterse weer van de afgelopen week als een fijne verrassing. Door heel het land werd er volop geschaatst en gesleed. Postbezorger Lianne de Vries* uit Barneveld had door al het sneeuw en ijs een minder fijne werkweek.

Amber Dresken, 13 februari 2021

Ontzettend vermoeiend
Warme kleding, een stevig paar schoenen en een goede mentale voorbereiding hielpen postbezorger Lianne de Vries de sneeuw en kou te trotseren. Toch viel afgelopen week haar zwaar: “Door al het gesjouw met de post door de sneeuw waren de afgelopen werkdagen ontzettend vermoeiend.” Waar De Vries normaal gesproken een wijk in drie uur loopt, deed ze er nu vijf en half uur over. Gelukkig kreeg Lianne de Vries ondersteuning van haar werkgever. “Als je twee lange wijken had, dus heel veel post, dan kon je gewoon aangeven van: ‘vandaag is het gewoon te veel, dat lukt mij niet.’ Dan werd bijvoorbeeld de post onderling verdeeld zodat het voor iedereen haalbaar was.” Ook de bolderkar die De Vries van haar werkgever kreeg, was zeer welkom: “Doordat het zo glad was, glibberde je met de fiets alle kanten op. Met de bolderkar had je daar minder last van.”

Bemoedigende reacties
Door de combinatie van sneeuw en ijs was de kans groot dat de post wat later werd bezorgd. Toch kreeg Lianne de Vries alleen maar bemoedigende reacties van omwonenden: “Heel veel mensen zeiden: ‘Succes, zet ‘m op!’” Ook omwonende Ellen Dresken heeft begrip voor de situatie: “Ik vind het ontzettend knap dat al die postbezorgers in dit weer toch nog proberen om zoveel mogelijk post rond te brengen. Er zijn veel stoepen en straten waar nauwelijks is gestrooid. Ik denk niet dat ik dat zelf had gedurfd.”

Einde winterse weer
Aankomende week stijgt de temperatuur naar ruim boven nul waardoor er een einde komt aan het winterse weer. Jammer voor de ijs- en sneeuwliefhebbers, maar ongetwijfeld fijn voor alle postbezorgers.

* Echte naam is bij de redactie bekend.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *