Voedselbank bereidt zich voor op toename van klanten

Voedselbank bereidt zich voor op toename van klanten

ARNHEM – Voedselbank Arnhem verwacht een toename in klanten van 20 tot 30 procent, ten gevolge van de Coronacrisis.

Kariann Stoltz, 14 februari 2021

Voedselbank Arnhem

De verwachting is, volgens Marijke Gerritsen, coördinator communicatie voedselbank Arnhem, te verklaren door het verlies van werk als gevolg van de coronacrisis. Ondanks de verwachte stijging zegt Marijke Gerritsen dat ze zich bij voedselbank Arnhem nog geen grote zorgen maken over de voedselleveringen. “Wij worden nog aardig goed voorzien van producten, dus wij kunnen mensen nog wel mooie pakketten geven”, wel vervolgt Gerritsen “Als het echt zoveel gaat toenemen, dan zullen we nog meer bronnen moeten aanboren.” Voedselbank Arnhem probeert zoveel mogelijk producten die bij supermarkten de einddatum naderen te gebruiken. Dit doen ze om voedselverspilling tegen te gaan. “Bijna over de datum, dat is tricky natuurlijk. Wij geven geen voedsel dat over de datum is door.” Er wordt goed op de THT-datum gelet. De THT-datum is een houdbaarheidsdatum op producten die aangeeft tot wanneer het product ten minste houdbaar is. Daarna moet de consument kijken, ruiken en proeven om te concluderen of het product nog gebruikt kan worden.

Vrijwilligers

De voedselbank zoekt meer vrijwilligers om de hoeveelheid extra werk goed op te kunnen vangen. Nu zijn er rond de 400 vrijwilligers. Hoeveel vrijwilligers dat moeten worden is lastig in te schatten volgens Gerritsen: “Zeker gezien de eventuele toename zijn alle vrijwilligers welkom.” De nieuwe vrijwilligers worden geworven via de website en social media zoals FaceBook en LinkdIn.

Donatiewebshop voedselbank Neder-Veluwe

De voedselbank Neder-Veluwe heeft een manier bedacht om hun pakketten aan te vullen. Via een donatiewebshop, opgericht door de voedselbank, is het mogelijk om producten te bestellen. Die worden echter niet bij de klant thuis bezorgd, maar worden verdeeld over de voedselpakketten die de voedselbank voor hun 240 huishoudens verzorgd. De producten die men kan doneren op de webshop zijn zuivelproducten, groenten en fruit. Dit zijn producten die volgens de voedselbank niet vaak genoeg in het pakket beschikbaar zijn. Penningmeester Robert de Rijke: “De voedselbank leeft van donaties. Wij merken dat sommige mensen het leuker vinden om iets heel gerichts te doneren in plaats van dat ze geld op de grote hoop gooien.” De voedselbank hoopt op deze manier een nieuwe groep donateurs aan te spreken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *