Jongeren zwaar getroffen door de coronacrisis

Jongeren zwaar getroffen door de coronacrisis

Thuis online les

EDE – Het gaat steeds slechter met de jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Dat is gebleken uit een onderzoek van ResearchNED. Volgens het onderzoek hebben jongeren meer last van sociaal-emotionele problemen, eenzaamheid en de kwaliteit van hun lessen gaan achteruit. Jongeren uit Ede vertellen hun verhaal over hun ervaringen in de coronacrisis.

Sietske Hugenholtz, 14 februari 2021

“Minder sociale contacten”
“Ik zit in mijn examenjaar en ik heb daar veel moeite mee. Ik leer hard, maar haal toch slechte cijfers. Gelukkig mag ik nog naar school, alleen krijgen we minder les dan wat we gewend waren”, zegt Maike van Wezel (16). Ook Roos van den Berg (18) heeft het lastig. Ze is eerstejaars student en krijgt les vanuit huis. “Ik mis nu de hele ervaring van student zijn, zoals de introweek en excursies. Nu ik steeds online les heb, zit er geen regelmaat in mijn leven. Sinds we te maken hebben met een avondklok mis ik de sociale contacten om me heen. Na mijn lessen kan ik in de avond niet afspreken met vrienden.”

Vrijheid voor jongeren
Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, moeten de jongeren meer vrijheden krijgen, meldt Nieuwsuur. Een groep prominenten onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vinden dat het kabinet op een verantwoordelijke manier risico’s moeten durven nemen. Daar bedoelen ze mee, dat de buurthuizen, studiezalen, scholen en sportclubs weer kunnen openen voor jongeren met als bewijs een negatieve coronatest.

Over de auteur

Sietske Hugenholtz

Ik ben eerstejaars student aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *