Schaatsen bij de Edese IJsvereniging

Schaatsen bij de Edese IJsvereniging

Foto: Pech Frantisek via Pixabay

Ede- Op veel plekken in het land kon er de afgelopen dagen geschaatst worden. Temperaturen die daalden tot flink onder nul zorgde ervoor dat ijsbanen na een lange periode hun deuren weer konden openen. Volgens Kim Hiddink, van de Edese IJsvereniging, is dit fantastisch nieuws. De Edese ijsbaan is sinds donderdagavond open en tot zondag kunnen schaatsliefhebbers genieten van het ijs. 

Lisanne Budding, 13 februari 2021

Organisatie

Door alle corona maatregelen en het protocol, samengesteld door de KNSB, vereiste de opening wat organisatie. Zo zegt Hiddink: ”Het is anders dan normaal, er zit veel computerwerk achter en dat heeft improvisatievermogen nodig.” De Edese IJsvereniging werkt met tijdsblokken van twee uur. Mensen kunnen online reserveren en er geldt een maximaal aantal van 100 mensen op de baan per tijdsblok. ‘’Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van het ijs op een veilige manier.’’ Vertelt Hiddink. Manou Maliepaard bezocht de ijsbaan en vertelt: “Het is jammer dat het zo moet maar alles is goed geregeld. Ik voelde me veilig op de schaatsbaan.”

Natuurijs

Er zijn ook mensen die de gok wagen op natuurijs. Volgens Hiddink is het beide te doen maar zegt ze: ‘’Dit ijs is gecontroleerd door de ijsmeesters en de bond of het veilig is of niet, die garantie heb je niet op natuurijs.’’ Volgens Kim is er voor ieder wat wils: ”Voor kinderen is het veilig en de kilometer mensen hebben een goede sportmogelijkheid.”

Open voor recreanten

Veel ijsbanen kiezen er in deze tijd voor de baan alleen te openen voor leden en donateurs. De Edese ijsvereniging besloot uit te breiden en de baan ook open te stellen voor recreanten. ”We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van het ijs, juist in deze tijd.” Zegt Kim Hiddink. Ze krijgt veel positieve reacties vanuit de bezoekers. ”Mensen zijn dankbaar dat het kan en blij om weer iets normaals te kunnen doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *