Schaatsgekte

Schaatsgekte

Elst / Bemmel – Door de lage tempraturen kon er vanaf afgelopen vrijdag volop geschaatst worden. Dit lijkt tot en met maandag aan te houden want dat gaat het dooien. En dat leverde naast blijdschap ook drukte op.

Gerjan Linssen, 14 februari 2021

Drukte op het ijs

Overal zijn de schaatsers de afgelopen dagen te vinden. Op de meest afgelegen plekjes waren de mensen bezig om te testen of het ijs dik genoeg was om erop te kunnen. Het was gematigd druk, zo verteld Dide Mons mij, die zelf ook heeft geschaatst: ‘’Het was wel druk, maar niet zo druk als je in de grote steden zag’’.

Slijpen

Omdat iedereen nu wilt gaan schaatsen, hebben ze het bij de slijper druk. Steven de Jonge werkt bij Walt Bikes, waar ze ook schaatsen slijpen. ‘’Veruit de meeste soort schaats die wij binnenkrijgen is de ijshockeyschaats’’. Mons valt buiten die categorie: ‘’Ik heb oude kunstschaatsen. Zijn volgens mij nog van mijn moeder geweest’’.

Gezelligheid

Schaatsen is in Nederland iets wat we niet al te vaak kunnen, dus als het dan kan, maken veel mensen ook gebruik van deze kans. De Jonge: ‘’Ik zie hier in de winkel veel families die met z’n allen een berg schaatsen brengen, en ik kan me voorstellen dat ze daarna ook allemaal gezamenlijk gaan schaatsen’’. Mons bevestigde dit: ‘’Wat ook logisch is want voor jongere kinderen is het misschien een beetje onverantwoordelijk om ze alleen te laten gaan’’.

Waar o waar?

In en rondom Arnhem zijn er een paar hotspots waar je kunt gaan schaatsen:

  • De Arnhemse ijsclub Thialf
  • De Oosterbeekse ijsvereniging
  • Randwijk (tot en met 17 jaar)
  • En slootjes/beekjes/plassen in de buurt!

Pas natuurlijk op met waar het wel en niet kan qua dikte van het ijs, mocht je zelf een plekje gaan zoeken.

Over de auteur

Gerjan Linssen

Ik keek boven maar nu is het onder zoek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *