Liefde online vinden

Liefde online vinden

Arnhem – 14 februari, de dag van de liefde. Tijd om te daten! Een bezoek aan de bioscoop of een diner in een gezellig restaurant zit er niet in dit jaar. Maar wordt er nog wel gedatet en is de behoefde aan een partner groter tijdens de lockdown?

Sterre Rekers, 13 februari 2021

Er zijn momenteel een aantal obstakels wat daten lastiger maakt. De restaurants en cafés zitten noodgedwongen dicht, fysiek met elkaar afspreken wordt afgeraden en spontaan nieuwe mensen ontmoeten is bijna onmogelijk. Volgens NU.nl beleeft de datingindustrie sinds de coronacrisis hoogtijdagen. Met Valentijnsdag voor de deur zou het wel eens nog drukker kunnen worden.

Liefde via Instagram
De Arnhemse Anne Pasman (19) heeft de liefde via Instagram gevonden. “Een zanger (Stippenlift) organiseerde een soort Tinder op zijn verhaal, zo heb ik mijn huidige vriend leren kennen” vertelt Pasman. Ze werden aan elkaar gekoppeld via de zanger. “We hebben veel online gepraat. Na een week, hebben we fysiek bij hem huis afgesproken”. Normaal gesproken zou ze dat niet zo snel doen. Maar door de lockdown was een andere plek helaas geen optie. “In een cafeetje afspreken voelt toch wat veiliger dan bij iemand thuis, maar door de coronacrisis kon dat echt niet anders.”

Serieuzer daten
Pasman is niet de enige die behoefte heeft aan een relatie. Maar volgens Singlecoach en psycholoog Meinou Lambeck is het aantal aanmeldingen bij haar praktijk ongeveer hetzelfde gebleven. “Rondom de feestdagen kan het wat drukker zijn, mensen hebben dan meer behoefte aan een partner” vertelt Lambeck. Het voordeel van de coronacrisis is dat mensen die moeite hebben met binden, de voordelen van een partner gaan inzien. “Mensen worden serieuzer op het gebied van daten” volgens Lambeck.

Elkaar later fysiek ontmoeten
Door de lockdown wordt er veel online gedatet. Doordat mensen na het eerste online contact bijvoorbeeld eerst videobellen en wandelen op afstand voordat ze tot fysieke intimiteit over gaan, praten ze meer en leren ze elkaar eerst goed op “persoonlijk vlak” kennen. Dit kan zijn voordelen hebben. Maar “er zijn ook mensen die juist nu afwachten en elkaar liever in het echt leren kennen” aldus Lambeck.

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *