KNVB start nieuwe voetbalcompetitie voor de jeugd

KNVB start nieuwe voetbalcompetitie voor de jeugd

Foto ter illustratie

ZEIST/ZEVENAAR – De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond introduceert vanaf volgend voetbalseizoen in september nieuwe voetbalcompetities voor de onder 23 jeugd door heel Nederland. Reden hiervoor is dat er jaarlijks veel spelers in de leeftijdscategorie zestien tot negentien jaar stoppen met voetballen.

Luuk Wolsink, 14 februari 2021

Een nieuwe competitie
Het initiatief om een onder 23 competitie in de B-categorie te starten ontstond na onderzoek en signalen van spelers en amateurverenigingen. Veel van de jongeren die stoppen hebben moeite met de overstap van de junioren naar senioren. Zo kan een student zomaar samen in of tegen een team spelen met mensen die al vader of opa zijn. Dat is een totaal andere levensfase. Door jongeren de gelegenheid te geven om met leeftijdsgenoten te blijven spelen hoopt de KNVB op een betere doorstroming van junioren naar senioren.

Daan Schippers, persvoorlichter van de KNVB: “Het is leuker om met leeftijdsgenoten te voetballen. Spelers gaven aan dat het niks voor hun was om met senioren te voetballen. De start van deze competitie kan een uitkomst bieden voor alle partijen omdat er een geleidelijke doorstroom ontstaat.” Met meer dan 3000 clubs denkt de KNVB meer dan genoeg animo voor dit plan te hebben om de competities te starten.

Clubs
René van Leeuwen, voorzitter van s.v. DCS uit Zevenaar staat achter het plan van de KNVB: “Het plan is een goed initiatief. Ledenbehoud en werving is goed voor de verenigingen.” Van Leeuwen geeft aan dat DCS zelf niet aan de onder 23 competitie zal meedoen. “DCS heeft al een goede doorstroom. We merken dat de overstap van junior naar senior niet te groot is. We hebben een aantal wat jongere seniorenteams waardoor de onderlinge verschillen minimaal zijn.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *