Chocola op Valentijnsdag

Chocola op Valentijnsdag

ARNHEM – Zondag 14 februari was het Valentijnsdag. Een romantisch etentje buitenshuis zat er dit jaar niet in. Door de coronacrisis zitten horeca en veel winkels noodgedwongen al maanden dicht. Chocolaterie Mousset hield het dit jaar alleen bij het verkopen van chocola.

Britt Laurentzen, 14 februari 2021

Net dat beetje meer
Volgens het CBS geven consumenten in de coronatijd minder geld uit aan dagjes uit. We kunnen bijvoorbeeld niet meer naar bioscopen, restaurants en het theater. Hierdoor houden de meeste consumenten wat geld over en geven ze het sneller uit aan luxeproducten. Op een dag als Valentijnsdag gebeurt dit ook. Chocolaterie Mousset in Arnhem heeft dit jaar een grotere omzet gedraaid op Valentijnsdag dan het jaar hiervoor. “Wij zagen dat onze klanten meer geld uitgaven dan normaal”. Stelt Chocolaterie Mousset Arnhem “Ze kopen niet alleen meer producten in een keer, maar halen ook luxere producten”.

Een dag vol liefde
In deze rare tijd vinden de meeste mensen het belangrijk om hun geliefden te laten weten dat ze van ze houden. Consumenten kopen voor deze dag dan ook net wat meer. “Ik heb chocola gekocht voor mijn kinderen, voor hen is het deze dagen ook niet allemaal even makkelijk” Stelt een klant bij Mousset in Arnhem “Ik denk dat het daarom extra belangrijk is om vandaag wat liefs te doen voor de mensen van wie je houdt”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *