Drukte door lenteweer in Park Sonsbeek

Drukte door lenteweer in Park Sonsbeek

Mensen genieten van het lenteweer bij de Witte Villa in Park Sonsbeek.

ARNHEM- Het was druk in het stadspark Sonsbeek afgelopen zondag. Door het lenteweer trekken veel mensen eropuit. Men houdt zich niet altijd aan de coronaregels. Burgemeester Ahmed Marcouch maakt zich zorgen, meldt hij aan De Gelderlander

Elisabeth van der Ploeg, 22 februari 2021

Drukte bij De Witte Villa
Groepjes bezoekers genieten in de parkweide van het weer. Volgens de huidige coronaregels geldt er een maximale groepsgrootte van twee. Daar houdt niet iedereen zich aan. Vooral rond restaurant De Witte Villa is het druk. Kees Bouwhof is eigenaar van het restaurant. Hij werkt al zeven jaar in De Witte Villa. “De drukte is niet anders dan andere jaren. Het ligt nu onder een vergrootglas door de coronacrisis.”

Park op slot
In het uiterste geval sluit burgemeester Marcouch het park. Zo ver komt het niet zegt Bouwhof. “De eerste lentedag in combinatie met een zondag, creëert de drukte. De komende dagen gaan mensen weer thuis aan het werk. Zo druk als het zondag was gaat het niet meer worden.”

Veel te druk
Hasse Huisinga (19) wandelde zondag met een vriendin door het park. Ze had niet verwacht dat het zo druk zou zijn. “Het was niet moeilijk om een rustige plek te vinden om te gaan zitten. Toen wij eenmaal bij De Witte Villa aankwamen, zat het vol met mensen. Het was eigenlijk niet meer leuk.” Huisinga heeft ervoor gekozen om niet te gaan zitten in de weide bij De Witte Villa. “Als het rustiger was geweest, dan was ik ook met een groep groter dan twee man gaan zitten. Het was nu veel te druk.”

Geen handhaving
Huisinga vindt het gek dat er nauwelijks is gehandhaafd. “Er zijn allemaal maatregelen getroffen om te voorkomen dat mensen samenkomen, zoals de avondklok. Met mooi weer zit heel Arnhem in Sonsbeek. Dat vind ik gek.”

Over de auteur

Elisabeth van der Ploeg

Ik ben Elisabeth van der Ploeg en ik ben 18 jaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *