Topdrukte bij nieuwe ijssalon in Barneveld

Topdrukte bij nieuwe ijssalon in Barneveld

Jong en oud staat in de rij voor een ijsje

BARNEVELD – Het eerste weekend voor ijssalon Van Gelre in Barneveld is een succes. Ondanks de twijfelachtige weersvoorspellingen is er sprake van topdrukte. De nieuwe ijssalon opende haar deuren op donderdag 1 april en is de tweede vestiging van Van Gelre ijsmakers. 

Amber Dresken, 6 april 2021

“Zullen we hier een ijsje halen?” stelt een voorbijganger voor aan haar vriendin “Oh het is best wel druk.” Dit laatste klopt zeker; de klanten, jong en oud, weten de weg naar de ijssalon goed te vinden. Onder de klanken van ‘You will never walk alone’ op het draaiorgel die door het centrum van Barneveld trekt, sluiten steeds meer klanten aan achter de rij voor de ijssalon. De zon breekt langzamerhand door en de vaste stadsbanken rondom de tegenoverliggende Jan van Schaffelaar kerk zitten vol met ijs etende mensen. 

Ongelofelijk druk
“Het loopt heel goed, we hebben voor vandaag nog zo’n drie bakken met ijs in de vriezer liggen, maar daarna is het helemaal op!”, zegt mede-eigenaar Richard Delsing lachend. Samen met zijn compagnon Paul Lobeek opende Delsing eind 2020 in Lochem de eerste ijssalon Van Gelre. Voor een tweede vestiging is de keuze op Barneveld gevallen: “In Barneveld zat maar één echte ijssalon terwijl er wel 35.000 inwoners zijn. Dan is er best plek voor een tweede ijssalon. Je ziet het vandaag: het is ongelofelijk druk, dus ik denk dat we het wel goed hebben gedaan.” Al het ijs dat Delsing en Lobeek verkopen in hun twee vestigingen maken zij zelf in Lochem. “Onze recepten zijn echt heel bijzonder. Dat heeft niemand anders, dat weten wij zeker.” Delsing kijkt naar de ijsvitrine en gaat verder: “Wij hebben bijvoorbeeld kaneelijs van bakkerij Dick ten Broeke uit Lochem. Dit is een smaak die niemand anders maakt, daardoor verkoopt het ook zo goed denk ik.” 

Anders dan gewend 
Ook bij een Barneveldse klant smaakt de Ten Broeke kaneelcake ijssmaak goed. Samen met haar twee zoons staat de vrouw tegenover de ijssalon in de zon haar ijs te eten. Haar oudste zoon merkt op: “Het is niet per se dat hier beter ijs wordt verkocht dan bij de andere ijszaken hier in Barneveld…”, zijn moeder vult aan: “maar het ijs is goed en het zijn weer eens andere smaken dan die wij gewend zijn.” Een andere klant staat naast de ijssalon haar yoghurt amarena-kers en mango ijsje te eten: “Ik kwam hier net langsfietsen en toen dacht ik: ‘ik ga even een kijkje nemen en natuurlijk proeven.’ Het smaakt heerlijk”, zegt de Barneveldse terwijl ze een hap neemt. “Ik denk dat de ijssalon het goed gaat doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *