Recensie Levi Noah Luxor Live

Recensie Levi Noah Luxor Live

ARNHEM- De alternatieve zanger en- songwriter Levi Noah trad 25 maart op in de Luxor Arnhem livestream. Met een keyboard en gitaar begeleidt hij zichzelf door een repertoire van zelfgeschreven lo-fi slaapkamernummers.

Roos van der Woude, 6 april 2021

 

Levi Noah zingt, schreeuwt, huilt en raakt met zijn muziek. De focus van het optreden ligt niet op de zuiverheid van zijn stem, maar op de emotie die daaruit voortvloeit. Met een bescheiden houding achter zijn piano en gitaar vertelt hij zijn verhalen. Soms heel klein en kwetsbaar, soms groots en als een schreeuw om hulp. In het nummer Voices komt zijn muzikale talent voor de gitaar naar boven. Het gehele optreden voelt het of je bij hem op de bank in dezelfde kamer zit.

De teksten van de nummers hebben iets weg van een klaagzang. Iedere melodie drijft op een zee van pijn, verdriet en kwetsbaarheid. Ergens is het zonde dat er bij ieder nummer maar een instrument gebruikt wordt om deze zware onderwerpen te ondersteunen. Sommige van zijn opgenomen nummers klinken als een lo-fi demo, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van dit liveoptreden. Purple Blues is het eerste nummer waar een prettige swingende melodie in te horen is, wat het optreden minder zwaar en dragelijker maakt.

De muziek van Levi Noah is een klagende, emotionele en unieke ervaring, vol van teksten met verborgen verhalen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *