Stadswandeling Ede groot succes

Stadswandeling Ede groot succes

Afbeelding: Sydney Jordan

EDE – Een wandeling langs diverse horeca en alle hotspots van Ede. Met dit initiatief kwamen Sydney Jordan (18) en Melody Taal (20). Zij organiseren De Stadswandeling 0318. En dit lijkt een doorbraak. De wandeling is tot nu toe een groot succes. 

Lisanne Budding, 8 april 2021

‘Support your locals’ is een term waar we sinds de coronacrisis niet omheen kunnen. De horeca heeft het financieel zwaar en vanuit dit perspectief is de stadswandeling ontstaan. Na routes in onder andere Amsterdam, Den Haag en Nijmegen volgt nu ook Ede. Het idee: wandelen door de stad, stoppen bij lokale horeca zaken om vervolgens voor vijf euro een speciale stadswandeling deal te scoren.

Laagdrempelige activiteit
”Het is een laagdrempelige activiteit, ik denk dat veel mensen dat kunnen waarderen” vertelt oprichter Jordan. Iedereen kan voor 3,50 euro meedoen. De deelnemer krijgt voor de wandeling de routekaart toegestuurd. Dit is ook gelijk het bewijs van deelname bij de horeca zaken. Daarnaast staan er quizvragen, weetjes, en gespreksstof in. Alles is betrokken op Ede en kan samen met de wandelpartner ondermijnt worden.

Een steuntje in de rug
Ook lokale ondernemer Willy Titalepta is blij met dit iniatief. Hij is eigenaar van een Indisch restaurant midden in het centrum van Ede. ”De oprichters kwamen langs om te vragen of ik mee wilde doen. Ik heb gelijk ja gezegd!” aldus Titalepta. ” Je blijft in de spotlights staan en dat zorgt voor reuring in de zaak.” Of het financieel ook daadwerkelijk verschil maakt voor de lokale ondernemers durft Titalepta niet te zeggen. ”Het is positieve reclame. Ik denk dat vooral op langer termijn mensen blijven hangen en mijn zaak weten te vinden.”

Ede op de kaart
Dat de stadswandeling een groot succes is merkt Jordan uit de reacties van deelnemers. ”Er was een groepje uit Arnhem, zij hadden al in diverse steden gelopen maar vertelden ons dat dit tot nu toe de leukste was.” Titalepta bevestigt dit. ”Hoe leuk is het om gezichten te zien die je eigenlijk nooit ziet? Iedereen is enthousiast. Ik zie mensen uit Utrecht, Zeist, Amsterdam. Ze komen overal vandaan.” Jordan verwacht dat deze activiteit zal bijdragen aan de bekendheid van Ede. ”Ede heeft veel mooie plekken, op deze manier zetten we dit op de kaart. Nederland mag dat zien.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *