Rembrandt Theater fungeert mogelijk als schoolruimte

Rembrandt Theater fungeert mogelijk als schoolruimte

Foto van het Rembrandt Theater in Arnhem.

ARNHEM – Door de huidige maatregelen is het voor scholen ingewikkelder geworden om alle leerlingen en jaarlagen in hun eigen gebouw les te geven. Vastgoedbeheerbedrijf Ad Hoc biedt hulp aan scholen die met dit probleem kampen.

Kariann Stoltz, 24 maart 2021

Vastgoedbeheerbedrijf Ad Hoc biedt vastgoedeigenaren en organisaties leegstandbeheer aan. Zo ook aan het Rembrandt Theater in Arnhem. Het Rembrandt Theater staat al leeg sinds december 2016. Ad Hoc heeft de ruimtes van het pand sinds september 2020 ter beschikking. Het lijkt er nu op dat het pand eindelijk een invulling krijgt. Ruimtes van het Rembrandt Theater worden aangeboden aan voornamelijk scholen om daar les te geven of examens af te nemen. Sabrina van Ekeris, Stagiair evenementen bij Ad Hoc, vertelt: “Dit is nieuw. Door coronamaatregelen maken scholen nu gebruik van andere ruimtes, zoals zalen van bioscopen. Toen dachten wij dat moeten we ook doen.”

Ruimtes

Twee grote zalen en twee foyers van het Rembrandt Theater worden beschikbaar gesteld voor scholen om les te geven op 1,5 meter afstand. In de grootste zaal, zaal 1, kunnen 95 leerlingen terecht. Gezien de maatregelen worden er vanzelfsprekend looproutes uitgestippeld voor de leerlingen. Ad Hoc blijft tijdens het gebruik van de ruimtes toezicht houden. “Wij zorgen ervoor dat de ruimtes netjes voor hen klaarstaan en ook juist worden achtergelaten”, aldus van Ekeris.

Periodes

Scholen kunnen de zalen bezichtigen om te kijken of zij van de ruimtes gebruik willen maken. De scholen kunnen de ruimtes voor bepaalde periodes aanvragen. Er is dus geen sprake van overlap of afwisseling tussen scholen. Van Ekeris: “De ene school geeft de voorkeur aan de examenperiode, dat is een specifieke week. Andere scholen willen de ruimtes graag gebruiken voor lessen. Het is alleen voor het hoognodige, vooral voor de examenjaren.” Volgens Ekeris hebben Het Arnhemse Montessori College, Van Larenstein en Rijnijssel een bezichtiging gehad.

Scholen

Gelukkig komen niet alle scholen ruimte tekort. Roosters worden omgegooid, aula’s en gymzalen worden in gebruik genomen. Scholen doen hun best om hun leerlingen op de best mogelijke manier les te geven. Kirsten van der stoep, receptioniste van Stedelijk Gymnasium Het Rhedens, vertelt dat na onderzoek van de school bleek dat zij geen extra ruimte nodig hebben. “Uiteindelijk is het rooster technisch zo in elkaar gezet dat iedereen gewoon in de school terecht kan.” Aldus van der Stoep. Over hoe dat rooster in elkaar is gezet vertelt van der Stoep: “De ene helft van de leerlingen komt ’s ochtends op school en de andere helft komt in de middag. Daarbij hebben wij nu lessen van 30 minuten in plaats van 50 minuten, dus docenten geven lessen eigenlijk twee keer.”

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *