Pasveer in Oranje

Pasveer in Oranje

Foto: www.pixabay.com

ARNHEM – Het idee om Remko Pasveer mee te nemen voor de selectie van Oranje heb ik nu meerdere malen voorbij horen komen. Hoe realistisch is dit nu eigenlijk en zou hij wat toevoegen?

Gerjan Linssen, 8 april 2021

Remko Pasveer is de 37-jarige doelman van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Het idee om hem als slot op de deur nog een paar interlands te laten keepen is niet geheel onwaarschijnlijk.

Kan makkelijk, toch?

Het feit is natuurlijk, als je 37 bent, heb je een bak ervaring. Pasveer keept al vanaf het seizoen 03/04 in de Eredivisie en kent het niveau als zijn broekzak. Met Vitesse staat hij, op het moment van schrijven, vierde in de Eredivisie dus het gaat nog goed ook. Daarnaast is Maarten Stekelenburg, die ondertussen 38 jaar is, ook nog opgeroepen voor de selectie van Oranje. Dus mocht er ergens een blessure of wanprestatie plaatsvinden, is er dus echt een reële kans.

Maar waarom niet dan?

Aan de andere kant, Pasveer heeft nog nooit in Oranje gekeept. Hij is ook nog nooit opgeroepen door een bondscoach. Daarnaast, er zijn veel jonge keepers die ook een gooi willen doen naar een plekje in het grote Oranje. Denk aan Kjell Scherpen, Joël Drommel en Justin Bijlow. En zelfs áls Pasveer het zou maken tot de echte selectie, moet hij eerst nog maar eens Jasper Cillessen en Tim Krul achter hem zien te laten voor een positie onder de lat in plaats van op de bank.

Dus?

Het lijkt mij ietwat onwaarschijnlijk, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Iedereen was ook verbaast toen Maarten Stekelenburg opgeroepen werd, dus hopen kan altijd. Wat blijft, is dat Pasveer een uitstekende keeper is, waar Vitesse nu in de herfst van zijn carrière de vruchten van plukt.

Over de auteur

Gerjan Linssen

Ik keek boven maar nu is het onder zoek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *