Referendum Veur-Lent

Referendum Veur-Lent

LENT – Op Veur-Lent gaat gebouwd worden maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Na het verzamelen van genoeg handtekeningen was het bijna gedaan met het plan.

Gerjan Linssen, 8 april 2021

Paul Eigenhuijsen, gemeenteraadslid voor VoorNijmegen.nu ging voor een referendum zodat de Nijmegenaar kon kiezen over bebouwing op Veur-Lent.

Eerste deel lukt

Hij moest daar in eerste instantie 850 handtekeningen voor verzamelen, wat hem lukte. Toen moest de gemeenteraad beslissen of ze zouden instemmen met zo’n referendum. Daarna zou Eigenhuijsen binnen twee maanden vierduizend handtekeningen moeten verzamelen.

Gemeenteraad

Maar zover kwam het niet. De gemeenteraad stemde niet in met een referendum en Eigenhuijsen kreeg felle kritiek. Zoals van gemeenteraadlid Hans van Hooft (SP): ‘’Het is de ultieme vorm van volksverlakkerij en politiek narcisme’’. Hij beschuldigde Eigenhuijsen ervan dat hij dit voorstelde om zichzelf in de kijker te spelen. Maar de SP is niet helemaal tegen zegt gemeenteraadslid Marij Feddema tegen De Brug Nijmegen: ‘’De stad moet goed betrokken worden bij een beslissing van dit niveau’’.

Stadspeiling

Uiteindelijk komt er een stadpeiling over de invulling van Veur-Lent. Deze moet voor 1 oktober 2021 georganiseerd worden. Mocht er toch gekozen worden voor geen nieuwbouw, dan zou de gemeente Nijmegen ongeveer zeven tot twaalf miljoen euro mislopen.

Over de auteur

Gerjan Linssen

Ik keek boven maar nu is het onder zoek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *