Muziekprogramma Alles Arnhem

Muziekprogramma Alles Arnhem

ARNHEM – Het was op 6 april tijd voor de 46e editie van De AA Meeting. Het muziekprogramma waar alle nieuwe muziek uit Arnhem voorbij komt, met een gast die aanschuift aan tafel.

Gerjan Linssen, 08-04-2021

De AA Meeting staat voor De Alles Arnhem Meeting. Pieter Kwant en Melissa Glasbergen, beiden werkachtig in popcentrum Jacobiberg, nemen elke week de muziek uit Arnhem door. Alles komt voorbij, van rap tot indie tot rock.

De gast

Deze keer was muzikant Erik Arendsen te gast. Hij is een geboren en getogen Arnhemmer en heeft in meerdere bandjes gespeeld, tot hij een paar jaar geleden voor zichzelf muziek ging maken. Hij maakt ook zijn eigen videoclips en legt uit dat hij een archief heeft met andere rechten vrije videoclips. Hij pakt van ieder een paar stukjes. Zo knipt en plakt hij zijn weg naar zijn eigen videoclip voor zijn nummer.

Verschillende stijlen

Gedurende het programma gaat de muziekstijl van hot naar her. We zien videoclips van rappende jongemannen op Arnhem CS, tot hele rustige, tot in de detail uitgewerkte videoclips van een indie band. Bij sommige nummers kregen we geen videoclips te zien, maar alleen de audio van het nummer zelf te horen.

De muzikant bepaalt

Er is over en weer veel gepraat over wat een goed nummer betekent en hoe een videoclip voor de muzikant zelf moet kloppen bij het nummer wat eronder afgespeelt wordt. Om 22 uur, anderhalf uur na het begin van het programma, wordt de laatste videoclip laten zien waarna we afscheid nemen.

Over de auteur

Gerjan Linssen

Ik keek boven maar nu is het onder zoek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *