Arnhem kleurt geel-zwart voor bekerfinale

Arnhem kleurt geel-zwart voor bekerfinale

ARNHEM – 18 april is het zover, de KNVB bekerfinale tussen voetbalclubs Vitesse en Ajax. In stadion de Kuip in Rotterdam wordt de wedstrijd tussen de beide ploegen gespeeld. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, kleurt Arnhem en omgeving steeds meer in de clubkleuren geel en zwart.

Luuk Wolsink, 8 april 2021

De steun voor Vitesse is duidelijk terug te zien in het straatbeeld in Arnhem en omstreken. Zo hangen er in bijna elke straat wel vlaggen, posters en spandoeken. De Eusebiuskerk en de John Frostbrug kleuren ’s avonds in de clubkleuren van Vitesse. Ook het balkon van burgemeester Ahmed Marcouch kreeg een make-over. Er worden vlaggen en een groot logo van de Arnhemse club opgehangen. De gemeenteraad van Arnhem steunt de club via een gigantisch speciaal gemaakte spandoek met de leus: ‘Wij steunen ons Vitesse #Raad026’. Vier jaar geleden won Vitesse de bekerfinale van AZ Alkmaar. Supporters hopen dan ook dat de club uit Arnhem voor een stunt kan zorgen tegen Ajax, de koploper in de Eredivisie.

Supporters
Onder de hashtag #dehelestadgeelzwart delen supporters ideeën om hun omgeving warm te laten lopen voor de bekerfinale. Net als de vorige bekerfinale heeft supportersvak 112 een ludieke actie om sfeer te creëren. “Door het succes van de vorige keer hebben we besloten om het dit keer nog groter aan te pakken” Jorick van de Westeringh legt uit dat de supportersgroep vorig jaar 8.000 posters verspreid heeft: “Dit keer waren het er 25.000, daarnaast konden supporters ons helpen met een kleine bijdrage van minimaal 5 euro. Hiervoor kregen ze een vlaggetje, daarvan zijn er ook 2500 gemaakt.” De posters werden op initiatief van supportersvak 112 verspreid op 38 locaties in Arnhem en omstreken. “Daarnaast zijn er uitdeelmomenten in Presikhaaf en bij stadion Gelredome.” Aldus van de Westeringh­­

Ondernemers
Verschillende ondernemers zien de bekerfinale als een manier om iets extra’s te doen. Een aantal ondernemers hebben net als vier jaar geleden een speciaal product gemaakt dat met Vitesse te maken heeft. Zo heeft patisserie Christiaan, dat een vestiging heeft in Arnhem en Velp, net als bij de vorige bekerfinale een grote geel-zwarte taart in de etalage. Bij snackbar ’t Beumertje in Arnhem ligt een nieuwe creatie al in het vet. Na het succes van de Vitesse frikandel van vier jaar geleden komt eigenaar van de snackbar Gerrit-Jan Beumer met een nieuwe snack: ‘het Vitesse frietje’. “Het zijn frietjes met een zwart-gele saus en een geel vorkje. De saus is een combinatie van zwarte mayonaise en gele frietsaus.” Beumer voegt er aan toe dat het frietje zoveel aandacht krijgt dat hij heeft besloten om voor elk verkocht ‘frietje Vitesse’ een gedeelte van de winst aan een goed doel te willen schenken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *