Horeca Arnhem voelt weinig bij picknickactie

Horeca Arnhem voelt weinig bij picknickactie

ARNHEM – Koninklijke Horeca Nederland heeft opgeroepen om op zondag 28 maart massaal te komen picknicken. De horeca vraagt met deze vreedzame protestactie aandacht voor de situatie waarin de meeste ondernemingen zich bevinden. Het ziet er financieel niet heel rooskleurig uit en daar lijkt nog geen verandering in te komen. De insteek is dat horecaondernemers gebruik maken van hun afhaalfunctie om alle picknickende mensen te voorzien. Het aantal ondernemers dat in Arnhem met de actie meedoet is op een hand te tellen.

Luuk Wolsink, 8 april 2021

Het is ontzettend koud en er staat een stevige wind. De barre weersomstandigheden weerhoudt de mensen er niet van om op een zondag naar de stad te gaan. Bij sommige winkels stonden rijen met mensen, andere straten in het centrum van Arnhem waren bijna uitgestorven. Op de Korenmarkt liepen meer vogels dan mensen. De horeca op het plein in de binnenstad van Arnhem nam niet deel aan de landelijke actie. Medewerker Dorien van Café Arnhem verteld dat er een keuze was gemaakt om wel met de terrasactie van een paar weken daarvoor mee te doen en niet met de picknickactie.

Op één hand te tellen
Een van de weinige ondernemingen in de binnenstad die meedoet aan de landelijke oproep om te picknicken, is Anne&Max in de Bakkerstraat. Een handjevol mensen zit op anderhalve meter afstand op daarvoor bestemde groene picknickmatjes voor de zaak. Een blonde vrouw bestelt koffie en een lunch, vervolgens neemt ze plaats op een van de matjes. Een stel waarvan de man een picknickmand mee had, was bezig met het drinken van koffie. De actie duurde niet de hele dag. Al ruim voor twee uur s’ middags was de actie weer voorbij. Een medewerker verteld daarna aan één van zijn klanten die niet op de hoogte van de actie is, dat er een goed idee achter de actie zit: “Helaas zijn de weersomstandigheden niet bevorderlijk om te gaan picknicken, anders hadden we misschien wel wat meer actie in de stad gezien.”

Versoepelingen
De overheid staat op het punt om versoepelingen voor onder andere de horeca in te voeren. Vrijwel alle horecaondernemers en werknemers zien dat wel zitten. “Dat de terrassen naar alle waarschijnlijkheid weer opengaan verheugd bijna iedereen zich op. Dat is toch wel het leukste aan werken in de horeca.” Aldus medewerker Rick van horecaonderneming Jans’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *