Vergadering Wijkraad Lent

Vergadering Wijkraad Lent

LENT – Op 15 maart vond de maandelijkse vergadering van de Wijkraad Lent plaats. Hierin worden belangrijke zaken in en rondom Lent besproken door de Wijkraad en de gemeente.

Gerjan Linssen, 16 maart 2021.

De agendapunten waren op de site van de Lentse Lucht al vermeld. De Lentse Lucht is een maandelijks blad van en voor Lentenaren. Toen alle deelnemers aanwezig waren in de zoom-call, werd de vergadering gestart. Deze werd geopend en overigens ook geleid door Brigitte Rutten, voorzitter van de Wijkraad van Lent.

Aanwezigen

Er waren een paar mensen aanwezig die een belangrijk aandeel hadden in de vergadering. Naast Rutten onder hen ook Ed van Dael, wijkmanager Nijmegen-Noord, en Menno Oudeman, wijkregisseur openbare ruimte, beiden van de gemeente Nijmegen. Daarnaast was Eric Bender ook aanwezig. Hij is fractievertegenwoordiger van de stadspartij Nijmegen. Als laatste was ook Anne-Rie Bus aanwezig. Zij is al 22 jaar eindredacteur en bestuurslid van de Lentse Lucht.

Agendapunten

Nadat iedereen zich had voorgesteld, konden we beginnen met de agendapunten. Het begin was snel en waren vrij snel over de helft. Er waren een paar gesprekken over Veur-Lent, het drukke bouwverkeer en een te smalle weg in de Laauwikstraat. Echter toen het punt over de drijvende woningen in de Lentse plas werd bereikt, ontstond er een kleine discussie. Nadat Rutten haar zegje had gedaan, greep van Dael in: ‘’Ik ga hier toch even twee correcties maken. De tegenargumenten zijn wel degelijk meegenomen in het gesprek over de drijvende woningen dus die doe jij hier wel iets te makkelijk af.’’ Nadat dit was uitgesproken ging de vergadering verder.

Groen dorpsplein

Het punt waar verreweg het langste over is gesproken, is het groene dorpsplein. Deze is al langere tijd in ontwikkeling en Rutten zegt daarover het volgende: ‘’Er is al een werkgroep op de been gezet met directe betrokkenen.’’ De moeder van Bus, die op het moment 95 is, is hier ook bij betrokken. Zij wilde echter niet in de werkgroep, maar was al wel naar het dorpsplein geweest om een schets te maken over hoe dit er ongeveer uit zou moeten komen te zien. Rutten: ‘’Daarom hebben wij besloten om haar erelid te maken. Dit noem ik nou burgerparticipatie.’’ Ook kinderen van basisschool de Geldershof in Lent worden betrokken bij deze werkgroep door mee te denken over hoe het dorpsplein er uit kan komen te zien.

Afsluiting

Toen alle vragen uit de vragenronde waren gesteld, sloot Bender de vergadering af met: ‘’Dank iedereen, ik heb uitvoerig mee zitten schrijven en ga bepaalde punten zeker overleggen binnen mijn fractie!’’ Daarop volgend sloten we een kwartiertje later dan gepland af.

Over de auteur

Gerjan Linssen

Ik keek boven maar nu is het onder zoek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *