Parkeerproblemantiek bij de patatzaak

Parkeerproblemantiek bij de patatzaak

Foto: Eva Pasman

HUISSEN – Tijdens de politieke avond van de gemeente Lingewaard bracht gemeenteraadslid Van den Bos (PvdA) het probleem van een plaatselijke snackbar aan het licht. Big Star uit Huissen krijgt boetes voor het foutparkeren in de straat naast de snackbar.
Anne Pasman, 25 april 2021

De politieke avond vond voor het eerst in drie maanden weer fysiek plaats. Het gemeentebestuur organiseerde een hybride vergadering. De ene helft van de fractievoorzitters waren online aanwezig en de andere helft waren fysiek aanwezig in het gemeentehuis te Bemmel.

Een warme friet Waterfiets
Bij de vaste rubriek ‘Stand van zaken Covid-19′ neemt Maarten van den Bos het woord. Hij had contact met cafetaria Big Star. Ze hebben al acht à negen boetes gekregen voor parkeren op een plek waar het niet mag. Van den Bos: “Als je dan eens doorvraagt heeft het alles te maken met het bezorgen van maaltijden. Dat is nu in de coronatijd 80% van hun inkomsten, dat begrijpen we natuurlijk allemaal. Het is dan ook belangrijk dat de laatste friet ‘Waterfiets’ warm meegaat naar de klant”. Het bedrijfsbusje stond vaak even stil in een doodlopen straatje. Dat mag daar niet. Van den Bos vraagt aan het college of het mogelijk is om eens in gesprek te gaan met deze ondernemer.

Zacht waar het kan, hard waar het moet
Wethouder Janssen van vergunningverlening, toezicht en handhaving beantwoord de vraag van het gemeenteraadslid. Hij geeft aan dat hij deze casus ondertussen goed kent. Janssen wil niet ingaan op individuele gevallen, maar legt uit hoe de handhaving een zaak als deze aanpakt. “Het motto van onze handhavers is zacht waar het kan, hard waar het moet.” Ze zullen altijd eerst in gesprek gaan. Als dit niet lukt gaat de senior-boa in gesprek met de ondernemer. “Als dat weer mislukt zal er een gesprek met de leidinggevende plaatsvinden op het gemeentehuis. We blijven zoeken naar oplossingen. Als alles niet lukt dan moeten we wel gaan handhaven”, aldus Janssen. De wethouder gaat het meenemen in een persoonlijk gesprek met de handhavers.

Van den Bos is tevreden met dit antwoord en stelt geen verdere vragen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *