Opnieuw streep door Koningsdag evenementen Barneveld

Opnieuw streep door Koningsdag evenementen Barneveld

Koningsdag Barneveld in 2020

BARNEVELD – Voor het tweede jaar op rij gooit corona roet in het eten en wordt er een streep door alle Koningsdag evenementen in Barneveld gezet. Ondanks dat laat Oranjestichting Barneveld de verjaardag van koning Willem-Alexander niet zomaar aan zich voorbij gaan. 

Amber Dresken, 25 april 2021

“We hadden gehoopt dit jaar meer te kunnen organiseren dan vorig jaar, maar het gaat gewoon niet” vertelt Gerjan Crebolder, voorzitter van Oranjestichting Barneveld. Deze stichting organiseert ieder jaar de evenementen voor Koningsdag in Barneveld. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat kinderen nog in alle vroegte moesten rennen voor de beste plekken op de kleedjesmarkt, het Gowthorpeplein in het centrum van Barneveld vol stond met opblaaskussens en autoklassiekers uit de garages werden gereden voor de oldtimerrit over de Veluwe. Koningsdag 2021 in Barneveld ziet er, net zoals vorig jaar, een stuk bescheidener uit. Ondanks dat al deze evenementen dit jaar opnieuw niet door kunnen gaan, laat de Oranjestichting deze feestelijke dag niet zomaar aan zich voorbij gaan. Vanaf 09.30 uur worden bekende liederen rondom het thema saamhorigheid en het Koningsspelenlied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen op de Barneveldse carillons in de Oude Kerk en het Raadhuis gespeeld, daarna luiden in heel het land de kerkklokken, vervolgens kan er om 10.00 uur uit volle borst meegezongen worden met het Wilhelmus die door de carillonspelers wordt gespeeld en tot slot wordt de dag om 16.00 uur afgesloten met een corona-proof toost op koning Willem-Alexander.

Fotowedstrijd
Om de inwoners van Barneveld toch een activiteit aan te bieden, heeft Oranjestichting Barneveld een fotowedstrijd bedacht: “Op deze manier kunnen we toch een soort wedstrijd houden waar wat actie plaatsvindt, maar waarbij mensen niet samenkomen” legt algemeen bestuurslid van de Oranjestichting Niek Mur uit. De Oranjestichting roept Barnevelders op om de fotoboeken in te duiken en de leukste en feestelijkste Koningsdag foto’s van de voorgaande jaren in te sturen. De inzenders maken kans op geldprijzen van €100, €50 of €25. Daarnaast worden de beste foto’s gepubliceerd in de Barneveldse Krant en op de website van Oranjestichting Barneveld.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *