Beruchte Tesla pillen in omloop

Beruchte Tesla pillen in omloop

ARNHEM- De Tesla pil die afgelopen week zeven Nijmeegse studenten naar het ziekenhuis stuurde, is ook in Arnhem en omstreken in omloop. Deze donkerroze driehoekige pillen met het Tesla logo erop, worden sinds begin April verkocht als 2C-B, maar bevatten een hoge concentratie DOC. Verslavingsorganisaties Iriszorg uit Arnhem en het Trimbosinstituut waarschuwen om deze pil niet te gebruiken of ze in te leveren bij een testservice.  

 Roos van der Woude, 25 april 2021

 2C-B is een synthetische drug die ligt hallucinerende effecten bevat. De Tesla pil wordt op naam van deze drug verkocht, maar bevat DOC: een tripmiddel die zorgt voor extreme hallucinaties die 24 uur lang aan kunnen houden. Negatieve effecten die gebruikers kunnen ervaren zijn onder andere hartkloppingen, Angst, Spierkrampen en epileptische aanvallen. Door de inname van een Tesla pil kan een gebruiker in een ongewenste trip raken die als zeer beangstigend kan worden ervaren. Het is nog onduidelijk wie er achter de verkoop en productie van deze pillen zit en of deze bewust vervuild zijn.

Waarschuwing

“Afgelopen donderdag is de testcapaciteit bij de drugstestservice van Iriszorg in Arnhem, naar aanleiding van de Tesla pil, verruimd.”  Verteld projectleider Irmgard Poelmans in een interview met de Gelderlander. Alle pillen die daar binnenkomen zullen onderzocht worden. Ook zijn er extra testmomenten ingepland. Verschillende platformen op sociale media, zoals de Instagram accounts van onder andere Linda Meiden en Spuiten en Slikken, waarschuwen voor het gebruik van de Tesla pillen.

 Ervaringen

Studenten aan de Marten van Rossemstraat in Arnhem zijn erg geschrokken van het incident met de Nijmeegse studenten. Zelf experimenteren ze geregeld met verschillende soorten drugs en hebben ze een duidelijke mening over het gebruik en de verkoop ervan.“Als dealer heb je een verantwoordelijkheid om je klanten te voorzien van geteste middelen.” Verteld een van de Arnhemse studenten.  Zelf zijn ze nog niet in aanmerking gekomen met de Tesla pillen en dat zijn ze ook niet van plan: “Het voorval met de Nijmeegse studenten is als een waarschuwing voor ons. We moeten beseffen dat het snel fout kan gaan als je niet zorgvuldig bent.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *