Wakker worden van een brul

Wakker worden van een brul

ARNHEM – Overnachten in een dierentuin? Vanaf 28 mei kunnen gasten dit ervaren in Burgers’ Zoo. Dit kan op een speciaal daarvoor gemaakte camping genaamd: Burgers’ Zoo Camp.

Luuk Wolsink, 7 juni 2021

Tussen drie en vijf uur ‘s middags druppelen de gasten de camping binnen. Bezoekers checken in bij de receptie en worden ontvangen door Romy Engelhard, één van de beheerders op de camping. Na het vinden van de juiste tent installeren de gasten zich in de tent. De kampeerders konden bij het boeken van de camping kiezen uit tenten met verschillende stijlen. (Zie afbeelding onder het artikel) Zo heten de tenten bijvoorbeeld: Flores of Awaji. “Voor de campingbezoekers hebben we een afgesloten locatie gecreëerd met alle faciliteiten. Zo zijn er sanitaire voorzieningen, een ‘chill area’ waar de gasten s’ avonds nog even kunnen nagenieten en een winkeltje voor versnaperingen. Daarnaast zal er voor de veiligheid altijd een beheerder aanwezig zijn op de camping.” ,aldus Romy Engelhard.

Avon(d)tuur
In het begin van de avond worden de gasten naar het terras van de safari geleid om te dineren. De campinggasten kijken tijdens het diner uit over de safarivlakte. Op de vlakte lopen giraffen, zebra’s, gnoes en nog veel meer andere dieren. Na het diner zijn de kampeerders vrij om door het park te lopen. “Door de maatregelen tegen het coronavirus mogen de gasten niet door de indoorfaciliteiten lopen. Ook rondleidingen zijn nog verboden, vandaar dat we gidsen over informatiepunten in het park hebben verspreid. Hier kunnen de bezoekers bijvoorbeeld uitleg krijgen over onder andere het nachtgedrag van de tijgers, stokstaartjes of de rendieren.”  ­Rond half tien worden de gasten weer bij het campingterrein verwacht.

Overnachting     
Het is inmiddels donker geworden en alle bezoekers van de camping zijn terug op het campingterrein. Een aantal gasten gaan naar hun eigen tent en een aantal blijft in de ‘chill area’. Uiteindelijk ligt iedereen in hun tent. Het campingterrein waar de tenten staan ligt tussen het verblijf van de leeuwen en het verblijf van verschillende apensoorten. Midden in de nacht wordt een gedeelte van de campinggasten opgeschrikt door de brul van een leeuw. Dit kan gebeuren in Burgers’ Zoo Camp. s’ Ochtends kunnen de gasten weer op het terras van de safari ontbijten, hierna kunnen de gasten het park wederom bezoeken.

Tegengeluid

Niet alle geluiden over het initiatief van Burgers’ Zoo Camp zijn positief. Zo heeft fractievoorzitter Leo de Groot namens de Partij voor de Dieren in Arnhem een duidelijke mening over het opstarten van de camping in Burgers’ Zoo. “Dit initiatief maakt het verdienmodel van dierentuinen groter. Wij zijn tegenstander van het concept dat over de rug van dieren geld wordt verdiend. Het initiatief is niet nieuw, maar spoort mogelijk andere dierentuinen aan waar dierenwelzijn minder in acht wordt genomen.” In een reactie op dit statement geeft Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo aan dat het welzijn van de dieren op nummer één staat. “Bij het opstarten van de camping is rekening gehouden met alle factoren. De camping is goed afgesloten van het dierenpark en de gasten worden verzocht om ‘s avonds laat geen lawaai te maken. “Er is permanent een campingbeheerder aanwezig die erop toeziet dat deze regels worden nageleefd.”

                                                                                 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *