Restaurant Bleeckerstreet breidt uit naar Arnhem.

Restaurant Bleeckerstreet breidt uit naar Arnhem.

Afbeelding van Karrie Zhu via Pixabay.

ARNHEM – Wie wel eens bij het restaurant Bleeckerstreet heeft gegeten, heeft daarvoor naar Nijmegen af moeten reizen. Tot nu was dat de enige stad waar het restaurant gevestigd zat. Maar niet voor lang meer. Er wordt spoedig een nieuwe locatie in Arnhem geopend.

Kariann Stoltz, 15 juni 2021

De eigenaren van het restaurant, Mark Ruiken en Leroy Hartjes zijn druk in de weer om uit te breiden naar Arnhem. Het pand waar het restaurant in gaat huisvesten zit gevestigd aan de Nieuwstraat in Arnhem.

Locatie

Mark Ruiken vertelt dat de keuze voor Arnhem is gemaakt, omdat veel van hun gasten bij Bleeckerstreet in Nijmegen uit de buurt van Arnhem komen. Bemmel, Lent en Elst geeft hij als voorbeelden van plekken waar gasten vandaan komen. Ook aan de andere kant van Arnhem, in Ede, wonen liefhebbers van het restaurant. De keuze om een nieuwe locatie te openen in Arnhem, lag dus voordehand. De Nieuwstraat wordt een restaurant rijker. “Het is een prachtig pand en het ligt gelegen aan een zijstraat van de Rijnkade wat natuurlijk een heel leuk stukje van Arnhem is”, aldus Ruiken.

Nieuwstraat

De Nieuwstraat is een gebied dat pasgeleden volledig opgeknapt is. Medio 2019 is de sloop van de eerste oude panden van start gegaan. Dit is jaren nadat de gemeente de panden heeft gekocht met het voornemen om een haven te realiseren, zodat de Rijn tot het Kerkplein zou raken. Dit plan ontvangt echter veel kritiek en start een discussie die jaren blijft voortduren. In 2018 wordt bekendgemaakt dat dit plan heeft plaatsgemaakt voor een nieuwbouwplan dat uitgevoerd zal worden door bouwcombinatie AM/Barcode.

Het concept van Bleeckerstreet

Het concept zal vanzelfsprekend hetzelfde zijn als op de locatie in Nijmegen. Bleeckerstreet heeft een shared-dining concept. Gasten kunnen voor een vast bedrag de hele avond hapjes bestellen en daar met de hele tafel van genieten.

Opening

Op dit moment wordt het pand opgeruimd, maar binnenkort zal de verbouwing en inrichting van start gaan. Eerder gaf Mark Ruiken aan de Gelderlander aan dat ze hopen in september dit jaar te openen. Inmiddels is de verwachting doorgeschoven naar één a anderhalve maand later. In dat geval zouden gasten het restaurant in oktober van dit jaar voor het eerst kunnen bezoeken.

Corona impact

De plannen voor de uitbreiding liggen al anderhalf jaar klaar. De coronacrisis heeft echter roet in het eten gegooid, waardoor de eigenaren het plan anderhalf jaar lang op een laag pitje hebben moeten zetten. Hierover zegt Ruiken: “Het is jammer, maar in onzekere tijden is het verstandig om pas op de plaats te maken en in alle rust af te wachten tot de stortbui voorbij is.” De restauranteigenaar geeft aan dat ook zij het niet makkelijk hebben gehad de afgelopen maanden. “Nieuwe kansen daar krijg ik energie van. Je bent ondernemer of je bent het niet. Je blijft toch vooruit denken en gaat niet terugkijken.”

Steun van de gemeente

Hoewel de eigenaren van Bleeckerstreet na een moeilijke periode nog wel hun plannen, die in betere tijden zijn ontstaan, kunnen uitvoeren, is dat niet voor alle horecaeigenaren die daarvan dromen het geval. De horecasector heeft een harde klap te verduren gekregen. De gemeente van Arnhem heeft enkele hulp en regelingen opgesteld om de horecaondernemers enigszins tegemoet te komen. Zo konden horecaondernemers uitstel van openstaande gemeentelijke belastingen aanvragen. Dit kon tot 1 mei, zodat onvoorziene kosten voorkomen konden worden. Ondernemers konden ook uitstel aanvragen voor toeristenbelasting over 2019. Dat uitstel duurt tot september 2021 aanbreekt. Dan dienen de horecaeigenaren die belasting in vier termijnen van een maand te betalen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *