Rustige online open dag voor Muziekschool Barneveld en Muziekgezelschap de Harmonie

Rustige online open dag voor Muziekschool Barneveld en Muziekgezelschap de Harmonie

Foto ter illustratie.

BARNEVELD – Op zaterdag 29 mei kan jong en oud kennismaken met de Muziekschool Barneveld en Muziekgezelschap de Harmonie tijdens de online open dag. Van 10.00 tot 12.00 uur krijgen geïnteresseerden coronaproof de kans om vragen te stellen aan verschillende muziekdocenten. Ook is er de mogelijkheid om bij muzikale workshops aan te sluiten.

Amber Dresken, 1 juli 2021

Tijdens de open dag is er de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende instrumenten die Muziekschool Barneveld in hun muzieklessen aanbiedt. Om het gevoel van muzieklokalen zo goed mogelijk na te bootsen, wordt er in de online video software Zoom gebruik gemaakt van zogenoemde breakout rooms. Hierdoor is het als bezoeker mogelijk om naar verschillende kanalen over te schakelen. Voor elk instrument waarvoor de muziekschool lessen aanbiedt, is er een eigen breakout room. Zo zijn er bijvoorbeeld breakout rooms voor de harp, cello en saxofoon maar ook voor zang klassiek en pop.

Workshops
Ook voor de verschillende workshops zijn er aparte kanalen. Om 10:15 uur starten de workshops ‘Muziek op Schoot’ en ‘Ademspelletjes voor beginnende blazers’. Bij de eerste workshop valt helaas de verbinding van muziek-op-schootdocente Maryanne de Jager weg waardoor er een abrupt einde komt aan de workshop. Bij ‘Ademspelletjes voor beginnende blazers’ is de verbinding beter en kan panfluitdocente Marlies de Roos de drie jonge aanwezigen de instructies voor de ademspelletjes geven. “Wie heeft er allemaal een stukje papier klaarliggen?” Wanneer de kinderen van het stukje papier een propje hebben gemaakt, kan het eerste ademhalingsspelletje beginnen. Docente de Roos legt uit dat je hiermee makkelijk kunt leren om recht te blazen. Om goed panfluit te kunnen spelen is dit nodig. De kinderen leggen het propje op tafel en proberen het zo ver mogelijk weg te blazen. Al snel vliegen de propjes door de breakout room heen. Tijdens het tweede spelletje vraagt de Roos aan de kinderen om een flesje met water te vullen en hierop te blazen. Hierdoor creëren de kinderen als het ware samen één panfluit. Tot slot is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Roos over de panfluit en de lessen op de muziekschool.

Rustig
Naast deze twee workshops is er tijdens de open dag ook nog keuze uit de workshop ‘Playing & Looping met Ableton’ door Marco Onstenk. Hierbij kunnen tieners kennismaken met het creëren van muziek via een computerprogramma. Ook kan er nog overgeschakeld worden naar de workshop ‘Fluiten op flesjes’ onder leiding van dwarsfluitdocente Trees Meijer. Bij beide workshops blijft het echter stil. Ook bij de andere breakout rooms is het niet druk. Hierdoor is het voor de meeste muziekdocenten een rustige open dag.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *