Studenten Bigband Nijmegen speelt in Gofferttheater

Studenten Bigband Nijmegen speelt in Gofferttheater

Op donderdag 1 juli speelde de Studenten bigband Nijmegen, na maanden van stil gelegen te hebben, weer in het Gofferttheater in Nijmegen. Het Coronavirus had meerdere keren roet in het eten gegooid, maar met de ingang van de versoepelingen was het ook voor de studentenband weer tijd om hun instrumenten uit de kast te halen. De 22-koppige band, opgericht in 2016, heeft een breed repertoire, en dus is er voor ieder wat wils.

Roos van der Woude, 7 juli 2021

Hoewel de weersverwachtingen niks goeds voorspelde voor de avond, was er toch sprake van een gezellige zomeravond in het openluchttheater. Het podium was aangekleed met opblaasbare zomerse attributen. Door de gezellige sfeer die er hing leken de donkere wolken die boven het theater hingen niet meer te bestaan. Vanaf het moment dat de eerste noten gespeeld werden, begon er een zwoele zomeravond op een druiligere donderdagavond.

De band, bestaande uit; verschillende blazers, een basgitarist, een gitarist, een toetsenist, een drummer en twee zangeressen, speelde nummers van alle genres. Zo werd er geopend met een bigband arrangement van het nummer Sir Duke van Stevie Wonder, en deze werd gevolg door een een Daft Punk medley. Het optreden werd na ongeveer drie kwartier spelen gesplitst door een pauze van ongeveer twintig minuten, waarin de muzikanten even konden uitrusten en wat konden drinken.

Tussen de nummers door werd er door een van de leden steeds een introductie gegeven voor het volgende nummer. Er werd dan bijvoorbeeld verteld wie het arrangement had gemaakt en hoe ze hadden besloten om dit nummer te spelen. Hoewel de meeste liedjes die gespeeld werden erg dansbaar waren, was het niet de bedoeling voor het publiek om op te staan. Dit omdat er nog wel rekening gehouden moest worden met de coronamaatregelen. Door iedereen te laten zitten, kon de anderhalve meter regel gewaarborgd worden. Wanneer mensen wel gingen staan, werden daar op gewezen door de medewerkers van het theater die er omheen stonden om alles in goede banen te lijden.

Ondanks deze maatregelen, was er aan het einde van de avond wel degelijk sprake van een staande ovatie. Het publiek leek vooral onder de indruk te zijn van de kwaliteit die de studenten hadden neergezet. Na het laatste nummer werd er, onder het genot van een drankje, door zowel de muzikanten als het publiek nagenoten van deze muzikale avond.

Afbeelding: SBB Nijmegen

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *