Uitgaan in Arnhem: “zoals vroeger”

Uitgaan in Arnhem: “zoals vroeger”

Geschoten door Wildschieters

Op 26 juni besluit de overheid die vierde stap van het openingsplan in te zetten. Met een pakket van meerdere versoepelingen wil de overheid, als de besmettingscijfers het toelaten, Nederland stukje bij beetje opengooien. Ook de horecasector kreeg na een lange tijd goed nieuws: de reguliere openingstijden gelden weer, en discotheken, kroegen en clubs mogen hun deuren openen. Ook de Korenmarkt in Arnhem neemt de nodige voorbereidingen om hun gasten te kunnen ontvangen.

Roos van der Woude, 4 juli 2021

Naast de versoepelingen voor de horeca is ook de mondkapjesplicht, op plekken waar anderhalve meter afstand kan worden gehouden, vervallen. Ondanks dat niet iedere discotheek deze ruimte tot afstand kan garanderen, hoeven de gasten geen mondkapje te dragen of afstand van elkaar te houden. Iedere bezoeker moet zich namelijk van tevoren laten testen. Zodra een bezoeker een negatieve uitslag ontvangt kan hij of zij deze omzetten in een QR-code. Deze code dient vervolgens als toegangsbewijs.

Sfeer

De eigenaren van de nachtclubs en discotheken op de Korenmarkt zijn erg tevreden met deze versoepelingen: “Dit is fantastisch. Dit is de versoepeling waar we op gewacht hebben.” Aldus Wouter Jansen, eigenaar van ’T Huys, in een interview met Omroep Gelderland. Ook clubs als Bloopers, Juicy Lucy en Cafe Pavlov openen hun deuren vlak na de versoepelingen. Een beveiliger voor de Discotheek Shooters geeft aan dat de sfeer er goed in zit bij zowel de gasten als het personeel: “We proberen zo goed mogelijk iedereen te checken, zodat we iedere avond kunnen genieten van de muziek en van elkaar”.

Gesjoemel

Het vooraf moeten testen lijkt de gasten van de Korenmarkt niet tegen te houden. Meltem Houijb was vanaf het moment van de versoepelingen al vastberaden: “Ik heb het testen er zeker voor over om na zolang thuis te zitten eindelijk weer met mensen om me heen los te kunnen gaan”. Ondanks het testen voor toegang nemen de besmettingen flink toe in dagen na het geheel opengooien van de horeca. Het lijkt erop dat niet iedereen zich aan de testen voor toegang voorwaarde houdt. Meerdere bezoekers vertellen over het binnenkomen van clubs en discotheken door gebruik te maken van andermans QR-code. Meltem hoopt dat dit sjoemelen met de toegangsbewijzen niet escaleert: “We hebben hier te lang op moeten wachten om weer van voor af aan te beginnen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *